Navzdory vydání v předplatném PC Game Pass se středověké simulaci Manor Lords daří. Polské studio Slavic Magic se pochlubilo prodeji, které převyšují některé hry, na nichž pracuje mnohem větší počet vývojářů.

Do stavby středověkého města se v Manor Lords pustilo velké množství hráčů. Dva miliony z nich si hru koupili napříč platformami Steam, GOG, Epic Games Store a Microsoftu Store.

Vydavatelství Hooded Horse ke skvělým číslům dodává, že během úvodního víkendu bylo na Steamu zaznamenáno 173 000 souběžně hrajících hráčů. Žádná jiná budovatelská strategie takového zájmu nedosáhla.

„Bylo úžasné vidět, že si hru Manor Lords vyzkoušelo tolik hráčů. Měli jsme docela optimistická očekávání, dokonce i divoké naděje, ale tak rychlé dosažení dvou milionů kopií Manor Lords překonalo i ty,“ komentuje úspěch generální ředitel Hooded Horse Tim Bender.

Veselé je to také z pohledu hodnocení. Na Steamu mají Manor Lords velmi kladné uživatelské recenze. V předběžném přístupu by měla hra zůstat přibližně rok. Už dříve byly potvrzeny verze pro Xbox.