Slavic Magic nezastavuje. Navzdory malému týmu přinášejí vývojáři velký patch, který vylepšuje jejich středověkou simulaci Manor Lords. Ta nedávno dorazila do předběžného přístupu a je velkým hitem.

Aktualizace je v současné době v experimentální fázi a řeší jedny z nejzásadnějších problémů, na které si hráči během krátké doby stěžovali. Tvůrci přinášejí nový daňový systém, řeší potíže s obchodováním, omezují nadměrnou konzumaci alkoholu vašimi občany a zvyšují poškození lučištníků.

Zásadní novinkou je nová daň. Jako správce usedlosti a následně měst budete muset odvádět roční královskou daň. Ta se vybírá z pokladny jednou ročně a závisí na počtu vašich občanů. Podle slov autora by daň měla teoreticky mírně trestat špatnou optimalizaci ekonomiky a ztížit hromadění obrovského množství peněz.

Druhou důležitou novinkou je snadnější obchodování mezi vlastními regiony. Už nebude nutné používat barterové/balíčkové stanice. Místo nich můžete používat obchodní stanoviště. Každý typ zboží má nyní přepínač, který zakáže obchodování s ním u vybraných obchodních míst. To je pro případ, že byste chtěli obchodovat jen s určitými regiony. Také se bude dynamicky přizpůsobovat cena.

Naše dojmy z hraní Manor Lords

Kdykoli někdo zemře, nastane 30denní období smutku, které zastaví růst ekonomiky. Experimentální patch řeší rovněž zaseknutí hry, neefektivní pily, problémy s optimalizací a další neduhy hry v early access.

Pokud si chcete novinky vyzkoušet, musíte ve svém Steamu pravým tlačítkem myši kliknout na Manor Lords, vybrat vlastnosti a na kartě bety zadat kód veryNiceBasket. Potom se vám zobrazí beta. Abyste se vyhnuli případným problémům, doporučuje se začít betu s novou uloženou pozicí.

Komunita Manor Lords teď řeší jednu věc. Moderátoři oficiálního Discordu Manor Lords zakázali hráčům diskutovat o modifikacích. Hra totiž v současné době mody oficiálně nepodporuje. Z toho důvodu se vyskytuje větší množství chyb a problémů. Autor chce, aby si hráči nejprve užili to, co nabízí hra samotná. Navzdory tomuto prohlášené mu modifikace nevadí a sleduje je. Například se mu líbí modifikace, kde hrajete za Shreka a zastrašujete své občany.

K Manor Lords se přidal také Geralt z Rivie ze Zaklínače 3 nebo Jindřich ze Stříbrné Skalice z Kingdom Come Deliverance.