Fanoušci původního Mall Tycoonu mohou slavit. Milan Timčenko z Opavy vybral od hráčů požadované peníze na dokončení svého projektu Mall Craze. Ten nabídne kompletní simulaci nákupního centra.

Stanovená částka ve výši 7500 dolarů byla na Kickstarteru překonána o víkendu. V době psaní článku má hra na kontě 8351 dolarů a do konce crowdfundingu zbývá ještě osm dnů.

Timčenko má v plánu vytvořit komplexní nákupní centrum, kde budete řídit nejen obchody, ale také restaurace, fitness centrum, různé akce a kino. „Ke stavbě, úpravám a správě toho tedy bude opravdu dost. Hra je určena jak pro stavitele, tak i pro zapálené manažery. Kreativci zde najdou velkou škálu customizace a stavebních možností. Na businessmany pak zase čekají pokročilá nastavení všech obchodů ve hře,“ představuje tvůrce svou hru, jež běží na Unreal Enginu 4.

Přečtěte si také: S novou aktualizací se více ponoříte do světa českých Mashinek

Nejprve je nutné si postavit vlastní nákupní centrum. Poté si ho přizpůsobíte podle svého. Kreativitě se meze nekladou a pouze vy rozhodnete o tom, jak vaše centrum bude vypadat. Závěrečná fáze je nejdůležitější. Musíte se postarat o jeho provoz, včetně jeho správy, reklamy a postupného rozšiřování.

Mall Craze nabídne modulární stavení systém, budovy s více obchody (více než 10 typů obchodů a přes 5 typů služeb) a 100 produktů.

Mall Craze vyjde v roce 2022 na PC prostřednictvím platformy Steam. Očekávaná prodejní cena je 30 dolarů/eur (cca 740 Kč). Všechny budoucí aktualizace budou zdarma, žádné placené dodatečné balíčky. V současné době neexistují plány na vydání na jiné distribuční platformy, operační systémy nebo konzole.

Původně byla hra v plánu na rok 2021, ale z důvodu koronaviru musel Timčenko téměř na půl roku pozastavit práce na hře. K vývoji se vrátil až na konci srpna minulého roku. V přípravě je uzavřená beta. Ve hře budou české titulky.