Dlouhé zimní večery budou moci příznivci budovatelských a válečných strategií trávit u Pioneers of Pagonia. Tuhle malebnou hru připravuje tvůrce The Settlers Volker Wertich se svým týmem Envision Entertainment.

Nově bylo oznámeno, že hra 13. 12. letošního roku vstoupí do předběžného přístupu na Steamu. Ještě předtím bude pro všechny dostupná demoverze. To ale až poté, co nadějný projekt projde fázi alfa verze. Ta je naplánována na září a bude přístupná vybraným odběratelům newsletteru studia. Veřejné demo bude následovat těsně před říjnovým Steam Next Festem.

S Pioneers of Pagonia jsme se detailněji seznámili v červnu, kdy jsme se mohli podívat na první záběry z hraní (video dole). Titul slibuje návrat ke klasickému budování měst. Objevovat a prozkoumávat budeme bájné ostrovy Pagonie a uzavírat spojenectví s mnoha místními obyvateli. Větší důraz je kladen na průzkum těchto tropických ostrovů a samozřejmě budování vesničky.

Wertich hru popisuje jako ultimátní simulační titul. Ostrovy budou procedurálně generované. Vaši osadníci budou dřít jako o život, bušit do kamenů a sbírat bobule. Pozor si ale musíte dávat na protivníky.

V předběžném přístupu bude 40 typů budov, více než 70 druhů zboží s komplexními výrobními řetězci a procedurálně generované mapy, které mají zajistit nekonečnou zábavu. Když vše půjde hladce, hra by měla verze 1.0 dosáhnout za přibližně šest měsíců. Během té doby má být obohacena o kooperativní režim, nové budovy, další výrobní řetězce a pochopitelně dojde ke zlepšení technické stránky a dalších věcí na základě zpětné vazby komunity.

Volker Wertich pracoval na prvních třech dílech série The Settlers, potom na SpellForce a nakonec na Command & Conquer: Tiberium Alliances. Teď, dle svých slov, má chystat svůj vysněný titul.