Na internetových fórech a sociálních sítích se objevují stížnosti nešťastných majitelů konzole PlayStation 5 Slim. Připadá jim, že nový model konzole má problém s chladícím systémem.

Problém spočívá v nadměrném zahřívání konzole při hraní náročných her, zejména her ve verzi pro PS5. Někomu se má konzole přehřívat a upozorňovat na vysokou teplotu i při sledování videa nebo používání jiné aplikace. Jde při tom o nové kusy, ve kterých se ještě nestihl ani usadit prach.

Majitelé PlayStationu 5 Slim jsou těmito zprávami znepokojeni, spekulují o vadným chladícím systému a obávají se, aby nadměrná teplota neměla vliv na komponenty uvnitř konzole, včetně životnosti Blu-ray mechaniky. Jeden uživatel hlásí, že když vyndal disk z mechaniky, tak byl horký.

Upozornění konzole se dle všeho zobrazuje jen jednomu z těch, co si v současné době stěžují. V diskuzích lze tedy najít názory, že problém to není do té doby, než se konzole kvůli teplotě vypne. Sony měla všechny modely PS5 vytvořit tak, že jsou teplejší v místech, kde se nachází HDMI kabel.

Na paniku je příliš brzy. Místo ní se doporučuje zajistit konzoli dostatečný prostor kolem sebe pro správný odvod teplého vzduchu. Na některých videích byla konzole zavřena v malém prostoru v TV stolku, a to nedělá dobrotu. My budeme situaci monitorovat a uvidíme, zda se problémy s přehříváním konzole PS5 Slim budou množit.