Stojaté vody série The Sims hodlá rozvířit švédská společnost Paradox Interactive, která přichází s konkurencí. Jmenuje se Life by You a vývojáři ze studia Paradox Tectonic chtějí svůj ambiciózní projekt vyvíjet ve spolupráci s komunitou od 12. 9. 2023, kdy hra vstoupí do předběžného přístupu na Steamu a Epic Games Store. Prodávat se bude za 40 eur (přibližně 955 Kč).

Studio Paradox Tectonic bylo založeno v roce 2019 a v jeho čele stojí Rod Humble, bývalý šéf The Sims a bývalý generální ředitel Linden Lab, kde vytvářeli Second Life. Life by You má být vytvořeno jako nejmodifikovanější a nejotevřenější simulátor života a umožnit hráčům vytvářet lidi a prožívat jejich životy v otevřeném světě bez načítacích obrazovek.

Budete stavět domy, navrhovat domácnosti a vyprávět mnoho životních příběhů svých svěřenců, respektive rodiny. Do nich se máte vžít ještě více díky možnosti přepínat kameru do pohledu z třetí osoby. K tomu dopomůžou i rozhovory ve skutečných jazycích, které budou generovány na základě událostí, které se ve hře odehrají. Na dialogy autoři hodně sázejí a chtějí nabídnou i jejich editor, takže si vše můžete upravit.

„Life by You rozvíjí žánr simulace života moderním stylem, konverzací v reálném jazyce a nebývalou svobodou projevu,“ říká Rod Humble. „Rozsáhlé nástroje pro přizpůsobení hry umožňují bezkonkurenční úroveň vyprávění příběhu a já se nemohu dočkat, jaké výtvory hráči vymyslí, jakmile se v létě ponoří do předběžného přístupu.“

Spoustu z toho, co hodlá přinést Life by You, tak chce EA nabídnout v novém The Sims. Už teď je ale jasné, že Life by You známější sérii předstihne. Otázkou je, v jaké bude kvalitě. První trailer ukazuje podivnou vizuální stránku.

Té odpovídají minimální systémové požadavky s procesorem Intel Core i5-8600 / AMD Ryzen 5 2600, 16 GB RAM, grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 960 4GB / AMD Radeon R9 380 4GB, 25 GB volného místa na disku a operačním systémem Windows 10 (64-bit). V doporučených se uvádí Intel Core i5-10400F / AMD Ryzen 5 5600, 16 GB RAM a NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB/AMD Radeon RX 5700 XT.

Tak uvidíme, až bude Life by You spuštěno v předběžném přístupu, kde má být minimálně rok.