Vraždy, výpalné, krádeže, rychlá auta a levné ženy, to jsou věci co si většina lidí vybaví, když se mluví o gangsterech. Dnes se však nebudeme bavit o nové Mafii nýbrž o hře Yakuza zero

Hru se stejným jménem můžeme znát již déle. Tu vytvořilo dříve studio SEGA. Nyní se však jedná o pre-sequel. V příběhu se přesuneme do roku 1988, kde se podíváme na příchod a boj dvou mafiánských přisluhovačů. Jedná se o dvacetiletého Kazumu Kiryu z rodiny Dojima. A čtyři a dvacetiletého Goro Majimu z Yakuzy přezdívaného Noční Lord. Oba jsou jako dvě strany mince. Kazume je zastánce spravedlnosti a harmonie, naopak Goro chce peníze, ženy a slávu.

Hra obsahuje velice komplexní příběh. Je k dispozici hodně postav, které budou hráčům zadávat úkoly, spousty dialogů a ještě více vedlejších aktivit. Ty zaručí, že se u hry nebudete nudit. To vše je zabalené do kabátku s nádechem Japonska. Takže si hru vychutnají spíše milovníci japonské kultury, nebo ti, co se chtějí dozvědět více o této zemi.

Hra je velice komplexní. Nejde v ní jen o samotné hraní z pohledu gangstera. Hrát budeme i různé minihry. Ty zde jsou především za účelem vydělání určitého obnosu peněz. Jde například o taneční souboje, nebo hry v kasínech. Další způsoby jak těžce vydělat malý obnos peněz je provozování lehkých domů, focení a natáčení pornografie a pořádání dívčích zápasů. Zda zrovna takové věci patří do hry nechám na vás. Své poznatky můžete napsat do diskuze pod článkem. Za mě to ve hře být může, očekávám ovšem věkové omezení.