Od vydání temné střílečky Witchfire v předběžném přístupu uplynul půlrok. Od té doby hra obdržela jen menší vylepšení a opravu chyb. Až nyní tvůrci her Painkiller, Bulletstorm a The Vanishing of Ethan Carter připravili rozsáhlý patch Ghost Galleon, který přináší nové třídy, nepřátele, zbraně, kouzla, pasti, předměty a další novinky.

Název updatu odkazuje na událost kalamity s přízračnou lodí zamořenou démonickými přisluhovači čarodějnice. Věřte, že tenhle lov nebude vůbec jednoduchý. Naštěstí vám v tom pomůže nové vybavení a přepracovaný systém postupu. K němu se vývojáři odhodlali na základě zpětné vazby. Hráči budou hru začínat s třídami ve stylu duší, které poskytují posílení určitých statistik a unikátní výbavu.

Mezi třídy patří Slayer, Berserker, Hunter, Shadow, Saint a Peniten. Poslední třída je určena pro veterány, kteří hledají další výzvu. Nová funkce nazvaná Gnosis umožní hráčům „přelevelovat“ (mírně), aniž by se odpovídajícím způsobem zvýšila obtížnost nepřátel. Gnosis má představovat hráčské znalosti temné magie. S rozšiřováním těchto okultních znalostí „hráči získávají moc a odhalují skryté cesty a události ve hře“.

Při lovu čarodějnice se bude hodit rovněž nový obchod s léky a vybavením, včetně munice. V uživatelském rozhraní najdete ukazatel kalamity, který upozorňuje na akce a chybné kroky hráče, které zvyšují pravděpodobnost kalamity. Ty vypouští čarodějnice, když pronikáte hlouběji a hlouběji do její říše.

„Hrozba kalamity je obrovská, ale stejně tak i odměna. Čarodějnice měla tendenci zahajovat tyto útoky, když jsou hráči zranění, v jejich nejslabší fázi – což nebylo vždy hráči dobře přijato – ale tento design mi stále připadá vzrušující. Proto jsme zachovali jeho duši, ale přepracovali jsme ho tak, aby působil spravedlivěji,“ začal s vysvětlováním Adrian Chmielarz, kreativní ředitel a spoluzakladatel studia The Astronauts.

Ukazatel v HUDu má hráčům pomoci v hraní tím, že je upozorní na chyby. Také je má motivovat k lepším výkonům. „Zároveň je to prvek, který mohou skvělí hráči zneužít: obelstít čarodějku, aby si myslela, že prohráváte, a pak udeřit a sklidit odměnu. To podporuje dva hlavní pilíře naší filozofie návrhu: Kompetence a autonomie,“ dodal Chmielarz

A pozor, čarodějnice bude mít k dispozici tři nové kalamity, včetně již zmíněné přízračné lodi Ghost Galleon. Vy naopak máte pět nových zbraní, čtyři nová kouzla a sedm nových magických předmětů.

Witchfire je dostupný v early access fázi na Epic Games Store od 20. 9. 2023.