Ambiciózní Life by You, které chce přetáhnout nespokojené hráče The Sims od Electronic Arts, prostřednictvím videí ukazuje další zákulisní věci. Po nedávném komplexním nástroji, který umožní rychle vymalovat stěny a vyměnit podlahy, tady máme krátký rozhovor posilující vztah a náklonnost mezi dvěma postavami. Velkou výhodou oproti Simíkům je možnost vyjádřit své pocity a myšlenky přes dialogové okno. To v The Sims kvůli smyšlenému jazyku možné není. Na dialogy autoři hodně sázejí.

I druhá dnešní ukázka je potěšující, zaměřuje se na potřeby postav a trávení volného času. Máme tady tedy přípravu jídla, vyprázdnění na záchodě, sprchování, koupel ve vaně plné pěny, česání vlasů, vyčištění zubů i použití deodorantu. Vidíme rovněž sociální život, kdy si postava povídá se sousedy, jízdu na skateboardu, tancování, stavění hradu z písku na pláži i koukání na televizi v pohodlí domova.

Třetí video se zaměřuje na grafickou stránku a vizi vývojářů. Jde mimo jiné o podobu herního světa, dynamické nasvícení a detailní možnosti v úpravě postav.

Life by You připravuje Paradox Interactive, vývoj vede Rod Humble, bývalý šéf The Sims a bývalý generální ředitel Linden Lab, kde vytvářeli Second Life. Humble chce se svým týmem hráčům přinést nejmodifikovanější a nejotevřenější simulátor života. V předběžném přístupu na Steamu a Epic Games Store bude dostupný od 12. 9. 2023.