Life by You si jako simulace života klade ty nejvyšší cíle a chce v oblíbenosti předstihnout The Sims od Electronic Arts. Hra byla představena před čtyřmi měsíci a na hráče zapůsobila svými možnostmi a konverzací v reálném jazyce. Co naopak zamrzelo, tak je grafický kabátek a animace. To je také hlavní důvod odkladu.

Konkurence The Sims měla být v předběžném přístupu spuštěna 12. 9. letošního roku. Vývojáři ze studia Paradox Tectonic si ale berou více času a posouvají začátek early access na 5. 3. 2024. Titul bude dostupný prostřednictvím Steamu a Epic Games Store.

Vedoucí vývoje Rod Humble, který několik let vedl značku The Sims v Electronic Arts, vysvětlil, že po zpětné vazbě chtějí vylepšit vizuální stránku, uživatelské rozhraní a vyladit hratelnost. Tvůrci budou také dolaďovat modifikační nástroje, které budou k dispozici všem hráčům k prozkoumání a tvorbě. Hráčská komunita je totiž jádrem Life by You.

Samozřejmě se budou odstraňovat chyby a optimalizovat hra, aby nabídla plynulejší a vyladěnější zážitek hned na začátku předběžného přístupu. Ti, kteří už si Life by You předobjednali, tak jako poděkování obdrží Nightclub Vibe Pack. Jde o balíček s hromadou nábytku ve stylu nočních klubů.

Humble má v plánu pokračovat v týdenních aktualizacích o vývoji, takže bychom se čas od času měli dozvědět něco zajímavého.

Kromě The Sims a Life by You je tady ještě Paralives. Za projektem stojí Alex Massé, jenž se také podílel na The Sims. Představen byl už v roce 2019 a každý měsíc vypadá lépe a lépe. Jen stále bez data vydání.