Společnost Paradox Interactive znovu odkládá vydání rozpracované verze Life by You. Na projekt studia Tectonic, které vede bývalý generální ředitel Second Life a vývojář The Sims Rod Humble, si budeme muset počkat na začátek léta letošního roku.

Konkurence pro The Sims měla být původně dostupná v září loňského roku. V červenci došlo k odkladu na 5. 3. 2024 a nyní byla early access přesměrována na 4. 6. Hra bude dostupná na Steamu a Epic Games Store.

Tři měsíce navíc mají tvůrcům dát prostor k tomu, aby zajistili, že Life by You bude pro hráče příjemným a zábavným zážitek od samotného začátku. „Na vydání hry se těšíme stejně jako zbytek komunity. Proto chceme zajistit, aby hra pro vás byla nejplynulejší a nejzábavnější. Jenom tak položíme pevné základy pro budování Life by You v předběžném přístupu,“ dodávají vývojáři.

Před vydáním early access verze chtějí autoři vyřešit nejdůležitější opravy a vyladit celkový výkon a stabilitu. Potvrzují rovněž práci na animacích obličejů, plynulejších přechodech v animacích, vylepšené hratelnosti a nástrojích pro modifikace. Na dlouhém seznamu je uvedeno také vylepšení režimu stavby. Níže se můžete podívat na čtyři měsíce staré video ze stavby domu, včetně vybavení.

V předběžném přístupu by Life by You mělo zůstat zhruba rok. Vše ale záleží na zpětné vazbě. Doba se může prodloužit, nebo dokonce zkrátit. Oproti The Sims chce Life by You přinést realistickou grafiku a rozhovory ve skutečných jazycích, které budou generovány na základě událostí, které se ve hře odehrají. Výsledkem má být nejmodifikovanější a nejotevřenější simulátor života.