Člověk by si myslel, že o zrušení akcí v důsledku koronaviru už jenom tak neuslyšíme. V posledních měsících takové zprávy přicházely pomalu každý den, ale celá situace kolem pandemie se začíná pomalu uklidňovat. Jak to tak ale vypadá, letos se nedočkáme ani každoročního BlizzConu, jak bylo včera oznámeno.

Zpráva to ovšem není nejpřekvapivější. Už začátkem minulého měsíce se výkonný producent výstavy Saralyn Smith nechal slyšet, že je to s letošním BlizzConem dost nejisté. Případné zrušení tak vlastně bylo dost pravděpodobné a jenom otázka času.

Sami jsme tímto rozhodnutím velmi zklamáni a věřím, že vy také. BlizzCon skutečně miluji a vím, že je to sentiment, který sdílí všichni v Blizzardu,” napsal Saralyn Smith v oficiálním prohlášení po oznámení, že BlizzCon 2020 nebude.

V prohlášení ovšem také zmiňuje, že začínají plány s digitální náhradou. Ale ta s sebou nese nové výzvy a problémy, přičemž na ni nemá dojít minimálně až do začátku příštího roku. Pokud jde o e-sportové turnaje, které se v období BlizzConu konají, i k jejich (alternativní) podpoře má nějakým způsobem dojít.