Včera v předběžném přístupu na Steamu vyšla hra Last Holiday. Vesnický simulátor s českým dabingem však nevykročil nejlépe. Hra by se dala shrnout tak, že má dobrý nápad, ale je v hrozném stavu, má špatnou grafiku, podivné animace a spoustu chyb.

Před vývojáři z nezávislého tuzemského studia Boomer Games je ještě hodně práce. Hráči se v uživatelských recenzích shodují na tom, že má hra dobrý nápad, pozitivně se vyjadřují také k českému dabingu, v němž slyšíme například Petra Rychlého, ale jinak je to bída.

Někteří nechápou, že za tohle chtějí tvůrci 28,99€ (cca 670 Kč). Nejvíc viditelné problémy jsou s texturami, které vypadávají a naskakují. Grafice neodpovídají systémové požadavky. Takové hezké shrnutí najdete v našem včerejším streamu ve spolupráci s CzechCloudem.

Vývojáři mezitím zveřejnili formulář pro bugy a ke zlepšení hratelnosti. Vydání plné verze očekávají nejdříve ve druhé polovině roku 2024.

V Last Holiday hrajete za hodného sígra, který hledá útočiště před rozzlobeným fotříkem, kterej moc nezkous, že nedošlo ke složení maturity. Vaším úkolem je postarat se o všechny jeho potřeby, jako je jídlo, pití, cíga, pivo, holky... prostě všechno, co k životu na vesnici patří.

„Na vesnici se toho moc dělat nedá. Takže co s volným časem? Prostě balit holky, pořádat párty u rybníka, občas vesnická diskoška. V hospodě najdeš nějakej ten gembl. Takže žádný městský: Sex, Drogy, Roknrol. Ale pořádný buranský: Vesnický bábovky, Lahváč, Rychlý auta a kšeftíky se svým kámošem Slávkem,“ přidává tisková zpráva.