V pondělí si Warior64 všiml, že Spec Ops: The Line bez varování zmizelo ze Steamu, ale stále bylo dostupné v dalších obchodech. Po několika dnech se bohužel potvrdily obavy fanoušků. Oblíbená taktická akce je po dvanácti letech stažena z digitální distribuce. Důvodem je vypršení licencí, jak se od vydavatelství 2K Games dozvěděl Stephen Totilo.

Vypršet mělo několik partnerských licencí. Nebyly specifikovány, v podobných případech jde nejčastěji o hudbu. Navzdory popularitě nemá vydavatel v plánu licence obnovit. Spec Ops: The Line si tak už zahrají pouze ti, co si hru stihli koupit.

Ve vyjádření společnost 2K Games poděkovala hráčům, kteří hru podpořili, a slíbila další tituly v průběhu tohoto roku a v letech následujících. Rozhořčeni jsou také původní vývojáři. Vydavatele kritizuje například tehdejší designér a šéf vývoje Cory Davis. Více pod obrázky.

„Nedává to smysl – zejména proto, že témata ve Spec Ops: The Line jsou dnes aktuálnější než kdy jindy,“ napsal Davis. Od té doby sdílel příspěvky hráčů i dalších vývojářů. Mezi nimi se objevuje i přání o zachování fyzických verzí her. Pokud příznivci her na discích hledají argumenty a důkazy, tak tady mají jeden čerstvý.

Enrique Colinet si všimnul, že Spec Ops: The Line bylo na GOG.com v 80% slevě za 3,99 eur a předčilo v zájmu Cyberpunk 2077 nebo Zaklínače 3. Myslí si, že vydavatel mohl snadno vydělat peníze, aby obnovil licence.

Spec Ops: The Line byla vojenská akce z pohledu třetí osoby, která zpochybňovala vaši morálku a postavila vás doprostřed neřešitelných situací. Vyznačovala se zajímavým příběhem připomínající Apokalypsa a Srdce temnoty. Zasazena byla do zničené Dubaje, kde vás potrápili písečné bouře. Ty se postaraly o to, aby byla orientace v prostředí složitější.