Do konce letošního roku pro telefony a tablety s operačními systémy Android a iOS vyjde populární desková hra Krycí jména. Půjde o samostatnou verzi, nebude tak nutné vlastnit tento deskoherní bestseller ve fyzické podobě.

Krycí jména byla přeložena do 46 různých jazyků a získala 29 mezinárodních ocenění, včetně prestižní německé Spiel des Jahres. Aktuálně se prodalo přes 12 milionů kusů.

Teď to stejné budete moci zažít na mobilech, kde má hra nabídnout to nejlepší z Krycích jmen díky celé řadě zajímavých vylepšení, odměn, nových herních módů, tematických slovních balíčků nebo speciálních slovních misí.

Pátry hra je navržena i pro sólové hráče. „Naším cílem je vytvořit hru, která vás bude opravdu bavit. Výsledkem je unikátní systém asynchronní hry více hráčů, který vám umožňuje hrát s ostatními hráči i ve chvíli, kdy nejsou online,“ uvádějí autoři ze společnosti Czech Games Edition.

„Hrajte společně s dalšími agenty, ať už jsou kdekoliv, nebo se jednoduše pusťte do hry se svými přáteli. Řešte denní výzvy a trénujte své agentské schopnosti,“ dodávají.

Klíčové vlastnosti:

  • Během své kariéry tajného agenta budete odemykat nové možnosti hry a budete čelit zajímavým výzvám.
  • Sestavte si vlastní unikátní sbírku slov a zahrajte si s nimi tematická Krycí jména (přidali byste si do hry raději Jokera, Karla Kryla nebo Pac Mana?)
  • Odemkněte si přístup do VIP misí, které vám nabídnou zajímavé změny pravidel. Je jen na vás, zda dáte přednost třeba kombinaci Krycích jmen se známou hrou Hledání min, nebo epické hře se speciálním agentským vybavením.
  • Pravidelné denní výzvy, které prověří vaše schopnosti. Vymyslete ty nejlepší nápovědy dne pro ostatní hráče nebo vyřešte zapeklité hádanky ostatních.

Mobilní verze Krycích jmen vyjde 7. 12. 2022 jako prémiová placená hra pro Android a iOS. Bude v češtině a později v angličtině a dalších jazycích. V prvních šesti měsících od vydání se bude prodávat za zavádějící cenu 25 Kč.

Původní Krycí jména vyšla v roce 2015 a brzy po svém vydání si získala spoustu fanoušků po celém světě. I díky tomu hra nakonec získala mimo jiné německou cenu Spiel des Jahres, která je v deskoherní komunitě vnímána jako obdoba filmových Oscarů. Dodnes jsou Krycí jména jedinou původní českou hrou, která se může tímto prestižním oceněním pyšnit.

Kromě původní verze Krycích jmen existují také Krycí jména Obrázky (jak už název napovídá slovní karty nahradily obrázky), Duet (kooperativní varianta pro 2 hráče) a celá řada licencovaných Krycích jmen. Ať už jde o anglické verze s Harry Potterem, Simpsonovými nebo hrdiny Marvelovských komiksů, či i v češtině dostupná Krycí jména Disney.

V roce 2019 také vznikla online verze nazvaná Codenames Online, která je zcela zdarma dostupná na adrese codenames.game. V letošním roce Czech Games Edition vytvořili i vícejazyčnou variantu této deskové hry, konkrétně ukrajinsko-česká Krycí jména. Tu zdarma distribuovali do škol, dětských skupin, ale i ukrajinským uprchlíkům a rodinám, které jim v jejich nelehké situaci pomáhají.