Tři trasy přes Alpy nabídne přepracované Švýcarsko v Euro Truck Simulatoru 2. Vývojáři z pražského studia SCS Software chtějí, aby Švýcarsko bylo pro virtuální kamioňáky jedinečným zážitkem a objevili kouzlo této země.

První trasou je Velký Svatobernardský průsmyk se svým známým tunelem. Druhou trasou je Gotthardský průsmyk na dálnici A2, jeho součástí je známý silniční a železniční tunel. Třetí trasa vede údolím Val Mesolcina na dálnici A13. Tvůrci přidají také silnici A9, o které nám více prozradí později.

„Více než polovina území Švýcarska leží v Alpách, což z něj činí jednu z nejhornatějších zemí Evropy. Alpy zahrnují úchvatnou krajinu se zasněženými vrcholky, zelenými údolími a vodními plochami,“ popisuje tuto zemi tisková zpráva.

„Přepracované Švýcarsko v Euro Truck Simulator 2 zachytí tuto nádhernou podstatu díky úžasným detailním doplňkům, jako je ledovec, v němž pramení řeka Rhôna, kolem které budete moci přímo projíždět.“

Jak vidno, hráči ETS 2 se mají nač těšit. Ruch velkoměsta a dálnic vymění za malebný venkov s úchvatnými výhledy. Už zbývá jen, aby SCS Software oznámili datum, kdy aktualizace vyjde. Pro hru chystají ještě placený balíček s rozšířením mapy o západní Balkán a rovněž vylepšují Německo.