Od různých vydavatelských společností a vývojářů jsme slyšeli, že druhé čtvrtletí letošního roku pro ně bylo velmi ziskové, u mnohých výrazně více než ve stejném období minulého roku. Tato slova potvrzuje NPD Group, která sleduje trh ve Spojených státech amerických.

Poslední měsíce byly pro herní průmysl v USA ve znamení rekordních tržeb. NPD Group hlásí rekordních 11,6 miliardy dolarů v tržbách za hardware, periferie, služby i samotné hry. Jde o období od dubna do června (april až jún) a prodej herních titulů měl sám o sobě vygenerovat 10,2 miliardy dolarů. Z konzolí má pocházet 848 milionů dolarů, což je ale o 57 % více než v minulém roce. NPD Group tvrdí, že je silný zájem o Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One.

10,2 miliardy dolarů za zmíněné měsíce představuje nárůst o 30 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Výrazně do tržeb promluvily hry jako Animal Crossing: New Horizons, Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Warzone, Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga, Final Fantasy VII: Remake, Grand Theft Auto V, Mario Kart 8: Deluxe, Minecraft, NBA 2K20, Pokémon Go a The Last of Us: Part II.

Analytik Mat Piscatella tvrdí, že je těžké nespojovat plošný nárůst s novou realitou, tedy koronavirovou pandemií, kdy lidé tráví více času doma.

Koncem letošního roku se očekávají další rekordní tržby. Začnou se prodávat konzole PlayStation 5 a Xbox Series X. S nimi se na pulty obchodů podívají také velké tituly jako Cyberpunk 2077 a Assassin’s Creed Valhalla.