Ubisoft stanovil datum vydání pro konzolové verze Anno 1800. Úspěšná budovatelská strategie na PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyjde 16. 3. 2023.

Podle Ubisoftu se PC verzi Anno 1800 hodně daří a dosáhla na více než 2,5 milionu hráčů od roku 2019. O vývoj verze pro konzole se stará studio Ubisoft Mainz, které je zodpovědné také za původní verzi pro počítače. Pro konzole tvůrci přepracovali rozhraní a upravili ovládání.

Konzolová verze hry Anno 1800 bude dostupná ve dvou edicích. Vybrat si budete moci standardní edici se základní verzí hry a všemi aktualizacemi, nebo Deluxe Edition, která zahrne ještě tři kosmetické balíčky: Amusement, Pedestrian Zone a Vibrant Cities.

Předobjednávky už jsou dostupné na PlayStation Store a Xbox Store. Standardní edice stojí 999 Kč a Deluxe Edition potom 1249 Kč.

CO JE ANNO 1800?

Anno 1800 je historická budovatelská strategie, ve které musíte prokázat své vůdčí schopnosti při budování a řízení obřích metropolí. Na starost budete mít logistické sítě, kolonizování nových kontinentů, vysílání výprav po celém světě i diplomatické, obchodní a vojenské věci. Hrát můžete sólo, nebo online, soupeřit s ostatními hráči v PvP zápasech nebo v kooperativním režimu. Je jen na vás, jak si vás svět zapamatuje.

„Postavte se do čela výpravy kolonizující pobřeží Jižní Ameriky, založte nádherná obchodní střediska, postavte metropole a ty nejmajestátnější lodě, které kdy vypluly na širý oceán. Poraďte si se všemi výzvami číhajícími hned za obzorem a vykujte svým úsilím silnou základnu, firmu a příběh jaký svět Anno ještě nezažil!“ uvádí tisková zpráva.

„Vítejte v 19. století, ve věku industrializace, diplomacie a objevu. Tyto časy, bohaté na technologické inovace, spiknutí a měnící se aliance, jsou ideálním prostředkem pro hraní v klasickém stylu Anno. Anno 1800 poskytuje hráčům mnoho příležitostí prokázat talent vládce – při vytváření obrovských metropolí, plánování efektivních logistických sítí, osídlování nového kontinentu, vysílání expedic do celého světa a dominanci v oblasti diplomacie, obchodu a války.“