Tak se příznivci Dungeons & Dragons a ságy Baldur's Gate, kteří byli vždy věrní PC, konečně dočkali. Je to už 20 let, co ve verzi pro PlayStation 2 vyšlo akční RPG Baldur's Gate: Dark Alliance od studia Snowblind, které si v dalších letech našlo cestu i na původní Xbox, GameCube nebo Game Boy Advance. Letos v květnu/máji přitom resuscitované studio Interplay Entertainment hru uvedlo v nové, vizuálně a technicky vylepšené verzi na konzole Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch, přičemž slíbilo, že brzy konečně dojde i na PC hráče.

Ti si nakonec museli počkat zhruba půl roku, ale nyní je tomu čekání konec. Baldur's Gate: Dark Alliance je tedy po 20 letech konečně k dostání i na PC. Každý si tak může nyní vyzkoušet zajímavý projekt, který není jen snahou přiživit se na úspěchu legendárních klasik Baldur's Gate a Baldur's Gate 2 od BioWare.

Už v roce 2001 našli hráči v Dark Alliance zalíbení díky akční hratelnosti, různým puzzlům, třem upravitelným a odlišným postavám, kooperativnímu módu pro dva hráče, hudebnímu doprovodu, jehož autorem je Jeremy Soule, nebo různým modifikátorům a volbám obtížnosti. To všechno přitom staví na třetí edici pravidel Dungeons & Dragons.

Baldur's Gate: Dark Alliance je nyní k dostání ve verzi pro Windows, Mac a Linux přes Steam, GOG, Epic Games Store, Windows Store nebo Mac App Store. Počítá se také s tím, že si hru dříve či později budeme moci zahrát i na mobilech a tabletech. Jen pozor na vyšší cenu. Přestože se v jádru jedná o 20 let starou hru a přestože verze pro moderní konzole je již několik měsíců na trhu, i za PC verzi zaplatíte přemrštěných 29,99 euro.