Ani koncem letošního roku nebudeme ochuzeni o přehlídku her, které se chystají na následující roky. Producent a moderátor The Game Awards pomalu začíná s propagací a prozradil, že se můžeme těšit na přehlídku více než 50 her.

Přesto bude The Game Awards 2022 kratší než v minulých ročnících. Jde o reakci na častou kritiku diváků, kterým se nelíbí četné prostoje a reklamní přestávky mezi upoutávkami, vyhlášeními a oceněními. Počet světových premiér má zůstat stejný.

„Nemám k dispozici přesná čísla (týkající se světových premiér), ale odpovídají minulým ročníkům,“ řekl Geoff Keighley v rozhovoru pro VideoGames.si. Dodal, že letošní ročník nabídne mix již oznámených her a dalších, které ještě nebyly vydány a o některých z nich se v posledních měsících již spekulovalo.

„Máme několik již oznámených her, které představí zcela nový obsah, a pak také mnoho nových her, které teprve představíme. Na internetu se již objevilo mnoho spekulací o tom, co tam bude a co ne. Jsem si jistý, že některé z těchto zvěstí jsou pravděpodobně mylné a v příštích týdnech ještě zesílí,“ uvedl Keighley.

The Game Awards 2022 se uskuteční 9. 12. v 1:30 našeho času v Microsoft Theater v Los Angeles. Přenos budete moci sledovat u nás s českým komentářem.

Novinkou The Game Awards 2022 je spolupráce s Discordem. Její zásluhou vznik oficiální server pro The Game Awards na Discordu a bude se udělovat cena za nejlepší podporu komunity. Ocenění budou udělena manažerům a dalším pracovníkům pro styk s hráči, kteří v daném roce nejlépe moderovali komunikaci mezi vývojáři a fanoušky.