Microsoft oficiálně potvrdil Xbox Game Pass Friends & Family. Nový tarif společnost delší dobu testovala v Irsku a Kolumbii, kde ho oficiálně spustila, stojí 21,99 eur měsíčně.

Xbox Game Pass Friends & Family přináší všechny výhody Xbox Game Pass Ultimate pro pět hráčů, včetně bohatého katalogu plných her pro konzole Xbox, PC a cloud, exkluzivní slevy, EA Play nebo Xbox Live Gold.

Ceny pro další země nebyly dosud zveřejněny. Nicméně, Ultimate běžně stojí 12,99 eur. Předpokládá se, že tarif pro přátele a rodinu bude o 10 eur dražší. U nás Ultimate stojí 339 Kč měsíčně, takže celková cena za novou úroveň předplatného by mohla být kolem 600 Kč.

Současní předplatitelé Xbox Game Passu, PC Game Passu, Xbox Live Gold a EA Play budou moci přejít na nový tarif. Jejich předplatné se jim takto přepočítá:

  • 30 dní služby Xbox Game Pass Ultimate je 18 dní služby Xbox Game Pass Friends & Family.
  • 30 dní služby Xbox Game Pass (konzole) je 12 dní služby Xbox Game Pass Friends & Family.
  • 30 dní služby PC Game Pass je 12 dní služby Xbox Game Pass Friends & Family.
  • 30 dní Xbox Live Gold je 12 dní Xbox Game Pass Friends & Family (Přátelé a rodina)
  • 30 dní EA Play je 6 dní Xbox Game Pass Friends & Family.

Microsoft také potvrdil, že uživatelé mohou být současně členy pouze jedné skupiny a členové skupiny mohou do skupiny vstoupit maximálně dvakrát ročně. Plus uživatel může vstoupit pouze do skupiny ve stejném regionu nebo zemi. Jako majitel hlavního účtu můžete ročně pozvat maximálně osm osob.