Už brzo se dočkáme skrze Xbox a PlayStation mnoha různých oznámení, než se ale tak stane, pojďme se podívat na roztomilou hříčku, se kterou se nedávno vytasilo studio Bad Ridge Games. Ti skrze zbrusu novou ukázku oznámili hru Mirthwood, která svou různorodostí nabídne neobvyklý a pestrý zážitek. Počkat si na ni ale budeme muset do příštího roku.

Milovníci RPG her mohou začít jásat, jelikož Mirthwood je roztomilou dobrodružnou fantasy hrou ze středověku zabalenou do příjemného pixelartového vizuálu. V této hře vaše postava utíká z válkou zničené země a snaží se začít od znova v nové vesničce. Díky mnoha možnostem si můžete vybrat, jak váš život bude vypadat.

Je jen na vás, zda se usadíte, budete obdělávat políčka, a přitom se seznamovat s lidmi z vesnice, abyste pak následně našli svoji lásku, nebo se vydáte na dobrodružství svého života a stanete se tím nejodvážnějším človíčkem, které Mirthwood vidělo. Titul totiž nabízí mnoho cest, úkolů, bojů, farmaření a romancí a podle slov vývojářů hru můžete hrát znova a stále dokola, a přesto pokaždé mít úplně jiný zážitek z hraní.

Vyhovovat by měl jak lidem, kteří mají rádi klid a práci na svém písečku, tak i nenechavým dobrodruhům, kteří touží po boji, průzkumu a objevování tajemství, nebo i těm, jenž si chtějí užít otevřený svět s možností volby a zažit takové ty menší romantické aférky mezi lidmi z vesnice.

Vydání Mirthwoodu je zatím naplánováno na začátek roku 2024 na platformě Steam.