O Pixel Tactics Online rozhodně neslyšíme poprvé, i když se to tak může na první pohled zdát. Hra byla představena v roce 2017 na deskoherní akci Gen Con. Od té doby vývojáři ze studia Level 99 Games na svém YouTube kanále odhalovali všemožné aspekty a mechaniky, které titul při svém vydání nabídne. Najednou se ale po hře slehla zem. Nějakou dobu se dokonce mluvilo o tom, že Pixel Tactics Online bylo zrušeno.

K tomu nakonec nedošlo a karetka Pixel Tactics Online přeci jen vyjde. Těšit se tak můžete na napínavé souboje jeden na jednoho zabalené do krásné pixelové grafiky.

Videoherní verze stejnojmenné deskovky se od své předlohy v ničem neliší. Tedy až na herní režim pro jednoho hráče, ve kterém se střetnete s hráči ovládanými počítačem. Zde na vás čeká 25 levelů se třemi druhy obtížnosti, za jejichž zkompletování obdržíte karty, kterými si následně můžete upravit svůj herní balíček. Ta největší výzva ale přichází s online souboji. V nich otestujete své nasbírané zkušenosti proti ostatním hráčům.

Na začátku každého souboje si ze svého balíčku čítajícího 25 karet vyberete velitele. Následně hra započne a se soupeřem se střídáte v hraních jednotlivých karet.

Karty se dají využít hned několika různými způsoby. Máte možnost je umístít jako jednotku na herní mapu, kde budou chránit vašeho velitele. To bude hlavní náplní začátečních kol. Ze začátku totiž nemůžete útočit na nepřátelské jednotky, což vám dává čas na sestavení vaší armády.

Přečtěte si také: Objevila se krabice neoznámené Metal Gear Solid deskovky

Podle toho, kam na bojiště svou jednotku umístíte, získá jednu ze svých tří možných akcí. Některé jednotky mají výhodu v zadní linii, kde podporují zbytek vaší armády, zatímco jiné zase excelují v boji na blízko a udělování přímého poškození, na což se nejvíce hodí přední linie. Vítězem se stává ten, kdo jako první porazí soupeřícího velitele.

Designérem a tvůrcem deskoherní předlohy je D. Brad Talton Jr., kterého můžete znát díky jeho předchozím dvojkovým karetním hrám. Mezi ně patří například Battlecon: Devastation of Indines. Vývoje videoherní verze se chopilo studio Level 99 Games, které je vydavatelem deskové verze hry.

Pixel Tactics Online by mělo dorazit během letošního léta na PC.