Na první pohled v listopadu nevychází tolik herních pecek jako v říjnu. Když se ale detailněji podíváme na týdny, které nás čekají, tak jsme si jisti, že si v nich každý najde hru, která ho bude zajímat. Tak to nezdržujme a pojďme na to!

ROBOCOP: ROGUE CITY

2. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Černý kůň letošního roku. Tak mnozí hráči i novináři označují střílečku s RoboCopem v hlavní roli. Jako seržant Alex Murphy se vypravíme do retro-futuristické verze Detroitu, abychom zastavili vlnu kriminality. K dispozici budeme mít všechny prostředky, včetně spolehlivé zbraně Auto-9 a celou řadu nástrojů. Mezi nimi i detektivní schopnosti.

Pro kyborga s nadlidskou silou a brněním nepředstavují obyčejní kriminálníci problém. Výzva má přijít až s nástupem jiných výtvorů OmniCorpu, jako je například kráčející robot, který je větší, odolnější a má i lepší palebnou sílu.

Toho bychom se měli bát. Obezřetní bychom ale měli být celkově, protože RoboCop: Rogue City není žádná vysokorozpočtová hra. Chystají ji tvůrci neslavného Ramba, i když potom vytvořili povedenější titul Terminator: Resistance. Tak uvidíme, zda s originálním příběhem odehrávajícím se mezi filmy RoboCop 2 a RoboCop 3 překvapí. Směrují k tomu.

THE TALOS PRINCIPLE 2

2. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Po hektické střelbě bude nutné více zapojit mozek, protože The Talos Principle 2 nás transportuje do tajemné megastavby ukrývající neuvěřitelné schopnosti a také zapeklité a důmyslné hlavolamy. Budeme procházet zdmi, manipulovat s gravitací, různě pohybovat s předměty a přenášet vědomí do jiných robotů, abychom postupovali dál a odhalovali pravdu.

Také jste se začali potit? Tak vás uklidníme. Novinku od vývojářů série Serious Sam bude možné dokončit i bez vyřešení všech překážet. Jednička byla skvělá, tak proč by nebyla i dvojka?

EA SPORTS WRC

3. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Po sedmi letech se licenci na WRC od studia Kylotonn přestěhovala do Codemasters, kde využívají své zkušenosti a přinášejí neformální pokračování DiRT Rally 2.0. Má jít o nejrealističtější simulaci rallye s velkým množstvím obsahu. Připraveni na čísla?

Přes 80 vozidel v 18 třídách, včetně historických kousků, futuristických strojů a hybridních aut, a více než 200 rychlostních zkoušek v 17 různých lokalitách současnosti i minulosti. Některé měří přes 30 kilometrů a jezdit se bude na jaře, v létě, během podzimu i v zimě. Každé období má specifické výzvy, s nimiž se musíme vypořádat.

Velké lákadlo představuje Builder Mode s možností postavit si vlastní vůz. Budeme vybírat podvozek, karoserii a všechny důležité mechanické díly, stejně tak upravovat interiér a exteriér.

QUANTUM ERROR

3. 11. na PlayStation 5

Po jednom výstražném prstu u RoboCopa je nutné přidat minimálně dva další v případě kosmického hororu. Inspirace temného Dead Space a záhadné střílečky Prey zní fajn, ale dosavadní záběry nás nutí být ostražití. V této hře se jednoduchá mise za záchranu životů z hořícího komplexu zvrhne v noční můru, která nás zavede do jiných světů, kde musíme bojovat o život svůj i ostatních. Při sestupu do tajemného komplexu máme zažít mystiku filmového příběhu ve střílečce z pohledu první i třetí osoby. V úchvatné grafice máme hasit plameny zuřícího požáru a prosekávat se skrz nepřáteli pomocí střelných zbraní i hasičské sekery.

WARCRAFT RUMBLE

3. 11. na Android a iOS

Legendární hlášky z českého dabingu třetího Warcraftu známe všichni. Tentokrát nás ale čeká něco jiného. Známá real-time strategie se dostaví na chytré telefony a tablety v podobě bezplatné akční strategie s mikrotransakcemi. Hratelnost spočívá v sestavení miniaturní armády z oblíbených hrdinů, padouchů a tvorů světa Warcraftu (má jich být přes 60), abyste se s nimi následně utkali v bitvách proti umělé inteligenci nebo ostatním hráčům. Je tady také rozsáhlá kampaň pro jednoho hráče, raidy a smrtící výzvy. Takhle na papíře to nezní špatně, ale raději si počkejme na výsledek.

THE INVINCIBLE

6. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Strach a podivné pocity odvál písek na planetu podobnou Marsu ve sci-fi thrilleru od bývalých tvůrců Cyberpunku 2077 a Dying Light. The Invincible se drží stejnojmenného sci-fi románu Stanisława Lema a zaměřuje se na astrobioložku Yasnu, která musí na pouštní planetě vyřešit záhadné zmizení své posádky. Aby toho nebylo málo, zaplete se do politického konfliktu mezi soupeřícími frakcemi.

Nás na záhadnou planetu táhne jiná časová osa. V této digitální éra nenastala a všechna zařízení, včetně skeneru a průzkumného vozidla, jsou založena na analogové technologii. To zní i vypadá zajímavě.

STRONGHOLD: DEFINITIVE EDITION

7. 11. na PC s českými titulky

Po méně povedeném pokusu se Stronghold: Warlords zasazeným do východní Asie se známá hradní simulace vrací ke svým kořenům. Autoři sází na nostalgii a fanouškům naservírují remaster prvního dílu. Využívá dvacetiletý odkaz značky a vedle dvojice klasických kampaní vyprávěných v průběhu 26 misí přináší také čerstvý obsah pro jednoho hráče v podobě nové příběhové kampaně od spoluzakladatelů Firefly Studios. Hra si zachová herní mechanismy a pochlubí se vylepšenou grafikou a animacemi. Připraveni sjednotit své království proti Kryse, Praseti, Hadovi a Vlkovi?

CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 3

10. 11. na PC, PlayStation a Xbox

Activision pokračuje v měkkém restartu série Call of Duty: Modern Warfare. Na řadu se dostal třetí díl, ve kterém kapitán Price a Task Force 141 stojí proti největší hrozbě. Ultranacionalistický válečný zločinec Vladimir Makarov umocňuje svůj vliv ve světě a nutí známou jednotku bojovat jako nikdy předtím. Kromě příběhové kampaně, jež nabídne různé cesty v misích, je součástí multiplayer se všemi 16 původními mapami z originální hry Modern Warfare 2 z roku 2009. Třešničkou na dortu je boj proti hordám nemrtvých v novém otevřeném světě od studia Treyarch.

JAGGED ALLIANCE 3

16. 11. na PlayStation 5 a Xbox Series X/S

Strategie už dávno nejsou jen doménou počítačů. Nově si budeme moci na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S zahrát taktické Jagged Alliance 3, ve kterém povedeme své žoldáky tahovými bitvami. Klíčem k úspěchu je průzkum oblastí, správné rozmístění jednotlivých členů a využití schopností každého hrdiny. Hrát můžete sami, stejně tak v online kooperaci.

SUPER MARIO RPG

17. 11. na Nintendo Switch

Po hopsání s Marie a jeho přáteli v Super Mario Bros. Wonder přichází čas na pořádné dobrodružství. Remake hry Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars z roku 1996 vyžaduje nečekané spojenectví Maria, Bowsera a Peach, aby hrdinové zachránili Star Road a zároveň se vypořádali s problematickým gangem Smithy. Pestrobarevné RPG má vylepšenou grafiku i filmečky a zaměřuje se na průzkum a boj.

LAST TRAIN HOME

28. 11. na PC s českým dabingem

Kalendář hráče zakončíme real-time strategií od brněnského studia Ashborne Games. V Last Train Home se jako velitel vydáte s československými vojáky na zoufalou misí s cílem dostat se domů obrněným vlakem po konci první světové války. Cesta vede přes neutěšenou a nemilosrdnou sibiřskou krajinu, která je plná nebezpečí. Nutné je nejen zvládnout strategické bitvy, v nichž budete stát proti přesile, ale také přesun své legie ve vlaku. Pozor musíte dávat na zdroje a za každou cenu udržet dobrou morálku. Koncept zní minimálně zajímavě a do toho potěší český, slovenský a ruský dabing pro větší autenticitu.

Tak to byl listopad. Napište nám do komentářů, na jakou hru se nejvíce těšíte a proč. Uvidíme se zase za měsíc u Kalendáře hráče. Ahoj!

V LISTOPADU 2023 JEŠTĚ VYCHÁZÍ

  • The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone – 1. 11. na PC, PlayStation a Xbox
  • The Bed We Made – 1. 11. na PC a PS5
  • Achilles: Legends Untold – 2. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Phantom Galaxies – 2. 11. na PC
  • PowerWash Simulator VR – 2. 11. na Quest 2, Quest 3, Quest Pro
  • Football Manager 2024 – 6. 11. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Nickelodeon All-Star Brawl 2 – 7. 11. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name – 9. 11. na PC, PS a Xbox
  • Broken Roads – 14. 11. na PC a Xbox
  • Hogwarts Legacy – 14. 11. na Nintendo Switch
  • Coral Island – 14. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • The Walking Dead: Destinies – 14. 11. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Teardown – 15. 11. na PlayStation 5 a Xbox Series X/S
  • Naruto x Boruto Ultimate Ninja Storm Connections – 17. 11. na PC, PS, Xbox a Switch
  • Persona 5 Tactica – 17. 11. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Gangs of Sherwood – 30. 11. na PC, PS5 a Xbox Series X/S