Přehoupli jsme se do druhé poloviny letních prázdnin, což znamená další měsíc, kdy nevychází extra velké hity. Přesto se v následujících dnech a týdnech na trh podívají dvě Star Wars hry, kočičí quest, pořádné akční RPG nebo arkádové závody Monster trucků. Pojďme si naservírovat srpnové menu. Dobrou chuť.

STAR WARS: BOUNTY HUNTER

1. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Naše putování srpnovým Kalendářem hráče začínáme v předaleké galaxii, do které se po více než 20 letech mohou vypravit všichni zájemci jako nájemní lovci. Na moderní platformy totiž vychází remaster Star Wars: Bounty Hunter, který se původně objevil na konci roku 2002 na P2 a GameCube.

V této klasické akční adventuře z pohledu třetí osoby se stanete Jango Fettem, hlavním klonem Velké armády Republiky, najatým k dopadení šíleného Temného Jedie. Příběh se odehrává před filmech Star Wars: Klony útočí a my doufáme, že studio Aspyr Media si dalo záležet alespoň jako u povedené remasterované trilogie Tomb Raider s Larou Croft.

CAT QUEST III

7. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Zpět na domovskou Zemi. Čeká nás třetí díl okouzlujícího akčního RPG Cat Quest. Pokud se vyžíváte v jednoduchých soubojích a ve spoustě grindování, tak tohle je přesně pro vás. Navíc jsou tady kočky a vy hrajete za pirátskou kočku, na své lodi se plavíte po moři a hledáte poklady. To je kombinace, která má přinést velké chlupaté dobrodružství. Na Steamu si zatím můžete zahrát demoverzi.

SAM & MAX: THE DEVIL'S PLAYHOUSE REMASTERED

14. 8. na PC, PS4, Xbox One a Switch

Třetí zastávkou je závěrečný remaster detektivního dua Sam & Max z epizodické trilogie. Čeká nás bizarní paranormální dobrodružství s interaktivním příběh s překvapením za každým rohem. Prozkoumáme podivné lokality, setkáme se s výstředními postavami a vyřešíme hádanky, které potrápí mozek. To vše a mnohem více v modernější podobě a s Maxovými psychickými schopnostmi, které se vymykají jeho kontrole.

BLACK MYTH: WUKONG

20. 8. na PC a PlayStation 5

Dost bylo remasterů a menších her. Pojďme na pořádnou pařbu pro velké kluky a holky. Black Myth: Wukong je často přirovnáváno k dalšímu soulslike. Ve skutečnosti ale nemá být tak drsný jako Elden Ring, Dark Souls a další zástupci tohoto žánru. Místo toho autoři popisují svou novinku jako akční RPG z pohledu třetí osoby, které zve do temného fantasy světa inspirovaného čínskou mytologií. Příběh vychází z klasického románu Putování na západ ze 16. století. Hlavním hrdinou je Opičí král, jenž se musí vypořádat s mnoha důmyslně navrženými bossy a tvory z čínské mytologie. Při soubojích a průzkumu světa získává hrdina nové zkušenosti, aby se v budoucnu vypořádal s větší hrozbou.

Pokud hrajete na Xboxu Series X/S, tak verze pro tyhle konzole vyjde později z důvodu optimalizace.

DUSTBORN

20. 8. na PC, PlayStation a Xbox

V Dustbornu na vás čeká tým zoufalců, hudební nástroje, turistický autobus a robotický řidič. S touhle skupinou se vypravíte na nebezpečnou cestu napříč Rozdělenými státy americkými. Musíte využít sílu slov k utváření vztahů se svým týmem, dostávat se z problémů a dorazit do cíle. Příběh této akční adventury pro jednoho hráče se zaměřuje na naději, lásku, přátelství, roboty a sílu slov. Tak si sbalte kufry, už brzy se vydáte na cestu.

CONCORD

23. 8. na PC a PlayStation 5

Po skvěle přijatých Helldivers 2 přichází Sony s další online hrou. Boj za demokracii v kooperaci střídá týmová multiplayerová first-person střílečka ve stylu Overwatch. V Concordu bojují skupiny ztroskotanců, psanců a dobrodruhů o prestiž a odměny. Po vizuální stránce připomíná hra Strážce Galaxie a snaží se hráče nalákat nejen na různorodé hrdiny s odlišnými schopnosti, nýbrž také na bezplatné rozšiřování. Za skutečné peníze budou jen kosmetické předměty. Po herní stránce je Concord zábavný, ale nejde o nic, co bychom nehráli v jiné podobě, což nám přijde škoda.

WORLD OF WARCRAFT: THE WAR WITHIN

26. 8. na PC

S příchodem desátého rozšíření World of Warcraftu začíná nová příběhová linie nazvaná Worldsoul Saga, kterou vývojáři z Blizzardu považují za vyvrcholení prvních 20 let WoWka a novým základem pro budoucnost Azerothu. V prvním ze tří rozšíření závěrečné ságy se vypravíte do domoviny prastaré rasy trpaslíků ukovaných titány z živého kamene. Během hraní bude možné odemknout jako hratelnou frakci Covenanty a užít si nevídané podzemní říše plné divů a nebezpečí.

CORE KEEPER

27. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Už přes dva roky odvážní dobrodruzi prozkoumávají obrovský podzemní labyrint plný nepřátelských tvorů, relikvií a surovin potřebných pro přežití. Ti, co čekali na plnou verzi, tak se konečně dočkají. Core Keeper míří na počítače a všechny hlavní konzole, aby udělat radost všem, co mají rádi Minecraft, Terrarii nebo Stardew Valley. Těžit, stavět, bojovat, vyrábět a hospodařit s nedostatkovými zdroji můžete sami, stejně tak v doprovodu dalších sedmi hráčů.

MONSTER JAM SHOWDOWN

29. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Italští Milestone po Hot Wheels Unleashed 2 a MotoGP 24 přinášejí závody s nejslavnějšími trucky Monster Jam všech dob. Tyhle čtyřkolové bestie mají 1500 koní a vy se je pokusíte zkrotit v sedmi různých režimech, zatímco budete bourat, trýznit svůj truck, provádět úžasné a bláznivé triky a užívat si arkádovou hratelnost se vším všudy. V kariéře na vás čeká nelineární výprava, zatímco ve volné jízdě můžete prozkoumat všechny tři biomy: Zviřte prach v Údolí smrti, dobuďte lesy v Coloradu a ukažte, jak zvládnete led na Aljašce.

STAR WARS OUTLAWS

30. 8. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S

Začali jsme se Star Wars a končíme se Star Wars. Od roku 2013 jsme byli zvyklí na to, že předalekou galaxii navštěvujeme pouze ve hrách od Electronic Arts, tedy když nebudeme počítat LEGO dobrodružství. EA však exkluzivitu ztratila a jako první soupeř přichází akční adventura od Ubisoftu, respektive tvůrců série The Division a Avatar: Frontiers of Pandora.

Star Wars Outlaws se odehrávají v období mezi epizodou V a VI. V této době podsvětí vzkvétalo a vedle mocného Impéria se objevily zločinecké syndikáty v čele s Pyky a Hutty, které dovedně využívaly slabin systému. Těch využívá také pašeračka Kay Vess, která to hraje na různé strany. Díky tomu navštívíme řadu unikátních planet a v doprovodu chlupatého Nixe a vzpurného droida ND-5 máme zažít napínavý příběh.

I když se lidé z Massive dušují, že nejde o další hru s typickým ubisoftím stylem, tak nás o tom zatím moc nepřesvědčili. Hlavní mise tradičně doplňují vedlejší úkoly a různé aktivity vyžadující cestování po planetách. Naštěstí budeme mít k dispozici rychlý spíder. Otázkou je rovněž grafická kvalita.

Ať vás provází Síla. Užijte si závěrečný měsíc letních prázdnin, opatrujte se,nezapomeňte pařit a napsat nám, na jakou hru se nejvíce těšíte a proč. Uvidíme se za měsíc u dalšího nášupu her.

V SRPNU 2024 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Mars 2120 - 1. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • World of Goo 2 - 2. 8. na PC, Nintendo Switch
  • SteamWorld Heist II - 8. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Kena: Bridge of Spirits - 15. 8. na Xbox
  • Dredge: The Iron Rig - 15. 8. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Madden NFL 25 - 16. 8. na PC, PlayStation a Xbox
  • Visions of Mana - 29. 8. na PC, PlayStation a Xbox Series
  • Squirrel with a Gun - 29. 8. na PC, PlayStation 5 a Xbox