Blížíme se do finiše první poloviny roku! Než však začnete propadat depresi nejen z toho, že nás čeká menší okurková sezóna, pojďme se ještě rychle mrknout na šestý měsíc letoška, který může obsahovat nějaké ty zajímavosti. Je totiž libo návrat do světa Destiny 2, Star Wars, Monster Huntera či snad Elden Ringu?

DESTINY 2: THE FINAL SHAPE

4. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Začínáme hlavním rozšířením pro Destiny 2. V pořadí osmá expanze přináší novou příběhovou kampaň, ve které se vydáme na nebezpečnou cestu do srdce Cestovatele, shromáždíme Předvoj a ukončíme válku Světla a Temnoty. Anebo ne? To teprve zjistíme. Jisté jsou tři nové super schopnosti, nová destinace a nové zbraně a zbroje. Čeká vás cesta do neuvěřitelné krajiny, která ohýbá čas a prostor. Následujte Svědka a zjistěte, co se skrývá v Cestovateli.

SONGS OF SILENCE

4. 6. na PC (early access)

Příznivci strategií typu Heroes of Might and Magic, Total War a Civilization Sida Meiera se v květnu dočkali pouze jednoho ze dvou avizovaných titulů. Songs of Conquest dorazilo v plné verzi a daří se mu stejně. My jsme tady ale dnes od toho, abychom vás nalákali na Songs of Silence. Tahle hra bude dostupná v předběžném přístupu na Steamu a zavede nás do země světla a tmy, které hrozí, že ji pohltí Ticho. Navzdory tomu frakce, které zemi obývají, proti sobě bojují. My se ujmeme jedné z nich a v tahovém režimu budeme spravovat království, zatímco bitvy budou probíhat automaticky v reálném čase a zasahovat do nich budeme pomocí karet. Všechny strany konfliktu mají osobitý herní styl, a to jak po strategické, tak bojové stránce. Příběhovou kampaň pro jednoho hráče doplní PvP bitvy až pro šest hráčů.

STAR WARS: HUNTERS

4. 6. na Nintendo Switch, Android a iOS

Před dávnými časy, v jedné předaleké galaxii… Nadešel čas vytáhnout ze skříní světelné meče a blastery! Na Nintendo Switch a mobily se po dlouhém čekání chystá arénová akce, která vám dá možnost zazářit v celé galaxii. V gladiátorské podívané ožívají příběhy a legendy o bitvách, které určovaly galaktickou historii, aby bavily diváky a vytvářely šampiony toužící po slávě a bohatství. V Aréně se setkávají zcela noví, jedineční lovci z celé galaxie Star Wars, z nichž každý má nadživotní osobnost, bohatou, dosud neobjevenou minulost a sadu schopností, které z nich činí hrozivé bojovníky. Připravte se na bitvu.

MONSTER HUNTER STORIES

14. 6. na PC, PS4 a Switch

Zajímají vás příběhy Monster Hunteru? Pak se můžete v polovině měsíce těšit na Monster Hunter Stories. Japonské tahové RPG se dočká remasteru pro PC, PlayStation 4 a Switch. Znovu tak budeme moci prožít dobrodružství jezdce, který opouští svou vesnici, aby se naučil žít a spolupracovat s lovci monster proti zlé kalamitě, která ohrožuje celý svět. Původní hra na Nintendo 3DS byla oblíbená, tak snad se u remasteru nic nepokazí. Či u remasteru druhého dílu, který tentýž den vyjde na PlayStation 4.

STILL WAKES THE DEEP

18. 6. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Vážnější je psychologický horor Still Wakes the Deep od autorů Amnesia: A Machine for the Pigs, Everybody's Gone to the Rapture a Dear Esther. Tady se stanete pracovníkem ropné plošiny na moři, který bojuje o život v kruté bouři, nebezpečném prostředí a temných, mrazivých vodách Severního moře. Musíte čelit nepoznané hrůze, najít posádku a pomoct přeživším, pokud to dokážete a neutopíte se v zatopených chodbách nebo vás nesmete přívalová vlna na palubě lodi bičované bouří.

DRUG DEALER SIMULATOR 2

20. 6. na PC

Katastrofický horor můžete vyměnit za kariéru drogového dealera. Z obyčejného poskoka se postupně vyšplháte v drogového bosse na ostrově Isla Sombra. Začnete jako úplná nula na cizím, nepřátelském území, bez jakýchkoli zdrojů nebo kontaktů. Peníze a respekt místních obyvatel si musíte zasloužit. Oproti jedničce má druhý díl Drug Dealer Simulatoru mnohem větší otevřený svět, na který nemusíte být sami. Impérium je možné vybudovat v kooperativním režimu, včetně stavby úkrytu, prodávání drog, najímání zaměstnanců a vybavení laboratoří.

WORKERS & RESOURCES: SOVIET REPUBLIC

20. 6. na PC s českými a slovenskými titulky

Workers & Resources: Soviet Republic je oblíbená socialistická budovatelská a manažerská strategie od slovenského studia 3Division, která strávila v předběžném přístupu pět let. Nyní je připravena vyjít v plné verzi a nabídnout komplexní stavbu a řízení socialistického města. Ve velké aktualizaci na verzi 1.0 budou nová západní vozidla, přepracovaný vzdělávací systém pro maximalizaci potenciálního dosahu učitelů, grafické vylepšení továrny na elektronické součástky, dřevorubeckého stanoviště, pily, továrny na panely a mnoha dalších klíčových budov.

*Ve videu není z důvodu toho, že datum vydání přišlo až po uzávěrce.

ELDEN RING: SHADOW OF THE ERDTREE

21. 6. na PC, PlayStation a Xbox

Čekání na utrpení je u konce. Hráči, kteří se vyžívají ve výzvách, se znovu ponoří do úchvatného, náročného a temného Elden Ringu, tentokrát v novém příběhu s pochmurným tajemstvím, nebezpečnými dungeony a novými nepřáteli, zbraněmi a vybavením. Připraveni na cestu do Země stínů?

LUIGI'S MANSION 2 HD

27. 6. na Nintendo Switch

Když se vám v Elden Ringu nebude dařit, můžete popadnout Nintendo Switch a odreagovat se při uklízení! Hra Luigi's Mansion 2 nás ve vylepšené HD verzi zavede do známého strašidelného síla, kde se to jen hemží problémovými duchy. Jako Luigi je musíme vysát. Nemusíme na to ale být sami, hra totiž podporu kooperaci ve čtyřech.

Dostali jsme se na konec. Tohle byly nejzajímavější hry června. Užijte si začátek léta a nezapomeňte nám do komentářů napsat, na kterou hru se nejvíce těšíte a proč. Za měsíc jsme zpět!

V ČERVNU 2024 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • The Elder Scrolls Online: Gold Road - 3. 6. na PC, 22. 6. na PlayStation a Xbox
  • Killer Klowns from Outer Space - 4. 6. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Assassin's Creed Mirage - 6. 6. na iOS
  • The Smurfs - Village Party - 6. 6. PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • V Rising - 11. 6. na PS5
  • Vampire Therapist - 17. 6. na PC
  • Crab God - 20. 6. na PC
  • Shin Megami Tensei Vengeance - 21. 6. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Super Monkey Ball Banana Rumble - 25. 6. na Switch
  • Tchia - 27. 6. na Switch
  • SPYxANYA: Operation Memories - 28. 6. na PC, PlayStation a Switch

Na jakou hru se v červnu nejvíce těšíte a proč? Napište nám do komentářů.