S příchodem nového školního roku se začíná rozbíhat herní sezóna, i když léto bylo na hry obzvláště štědré. Jak už to tak bývá, to nejzajímavější nás čeká v následujících měsících. Ani v září se nebudeme u monitorů a televizí nudit. Kromě dlouho očekávaného remaku první Mafie se můžete zúčastnit alternativní reality po první světové válce, zachránit svět v roli superhrdinů od Marvelu, zavzpomínat si na první dva díly Tonyho Hawka nebo rozstřílet početné zástupy nepřátel. Tak pojďme na to!

IRON HARVEST

1. 9. na PC s českými titulky

Jako první se podíváme do alternativní reality po konci první světové války v real-time strategii Iron Harvest, která přinese tři příběhové kampaně pro jednoho hráče a pro kooperaci, stejně tak potyčky s intenzivní akcí na bojišti pro fanoušky hry více hráčů. Iron Harvest chce být klasikou, kterou příznivci zlaté éry real-time strategií dlouho hledají.

V Iron Harvest proti sobě bojují tři frakce: Polané, Rusvěti a Sasové, a to za použití dobových zbraní i moderních technologií jako jsou obří obrnění a po zuby ozbrojení mechové. Celkem na vás čeká přes 20 misí napříč třemi kampaněmi. Příjemným bonusem jsou české titulky.

CRUSADER KINGS III

1. 9. na PC

V historii ještě chvilku zůstaneme. Tentokrát se ale ponoříme mnohem hlouběji, vybereme si královský či šlechtický rod z celé řady říší na mapě, která se táhne od Islandu po Indii, od polárního kruhu po Střední Afriku. Strategická série Crusader Kings je známá svým rozsahem, náročností i komplexností. Nejinak tomu bude v případě třetího dílu. V něm opět povedeme dynastii staletími a zajistíme bezpečí a moc každé nové generace, ať už bojem, diplomacií nebo svatbou.

WRC 9

3. 9. na PC, PS4, Xbox One

Pojďme zrychlit a přenést se do rallye speciálů v nové hře s oficiální licencí. WRC 9 pokračuje stejnou cestou a přináší stávajícím fanouškům i novým hráčům více obsahu a herních režimů. Velkým lákadlem je propracovaná kariéra, ve které se ocitnete v kůži závodního manažera. Celkem si užijete 100 etap ve 14 zemí, 50 závodníků a 15 klasických auto. Nově se projedete po rallye Japonska, Nového Zélandu a Keni. Vše má být více realistické a lepší než v předešlém díle. Navíc vývojáři slibují bezplatné aktualizace po vydání hry, které přinesou ještě více obsahu.

MARVEL'S AVENGERS

4. 9. na PC, PS4, Xbox One s českými titulky

Není ale čas jezdit po zaprášených cestách. Kapitán Amerika, Iron Man, Hulk, Black Widow a Thor se hlásí do služby. Známí superhrdinové od Marvelu musejí po nešťastných událostech během Dne A opět spojit své síly a čelit novému nebezpečnému nepříteli. Marvel's Avengers nejsou ale pouhou příběhovou akční adventurou pro jednoho hráče, nýbrž komplexním zážitkem pro kooperaci a de facto live service hrou, která se bude po vydání pravidelně a bezplatně rozšiřovat. Do hry se dostanou další hratelné postavy se svým příběh a po dohrání kampaně na vás čekají všelijaké výzvy a honba za lepším vybavením.

Marvel's Avengers jste si mohli vyzkoušet v nedávné veřejné betě. Hráči si z ní odnesli různé pocity, ale teprve plná verze ukáže, jak se nový titul od tvůrců série Tomb Raider povedl.

TONY HAWK'S PRO SKATER 1+2

4. 9. na PC, PS4, Xbox One

Raději pojďme dál. První dva díly Tony Hawk's Pro Skater se řadí mezi legendy. Pak už to šlo se sérií spíše z kopce. Fanouškům u posledních dílů zbyly akorát oči pro pláč. To se naštěstí změní s příchodem vylepšené verze, která přinese vše, co jsme měli na hrách rádi v novém kabátku v HD kvalitě. Užijeme si známé triky, projedeme se po ikonických úrovních a také bude k dispozici lokální mód pro dva hráče, multiplayer a kreativitu vypustíme u vytváření vlastních skateboardingových parků a skaterů.

NBA 2K21

4. 9. na PC, PS4, Xbox One, Switch

Na začátku září je her opravdu hodně. Další do party je NBA 2K21. Minulý díl vydělal spoustu peněz, ale zároveň hráče naštval přílišným důrazem na mikrotransakce. Obáváme se, že letos tomu nebude jinak. Jak už to tak bývá, vývojáři slibují vylepšené grafiky a hratelnosti. Dále bohaté kompetitivní a komunitní online funkce a hluboké a různorodé herní módy. To vše má prohloubit zážitek z basketbalu.

Ale pozor. Za vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X si budeme muset připravit zhruba 250 korun. Vývojáři tvrdí, že tyto verze vytvořili od nuly a budou výrazně lepší než PC, PS4 a Xbox One verze NBA 2K21.

KINGDOMS OF AMALUR: RE-RECKONING

8. 9. na PC, PS4, Xbox One

Ne, ne, tohle není chyba. Kingdoms of Amalur: Reckoning je singleplayerové akční RPG od autora bestsellerů R. A. Salvatore, tvůrce Spawna, Todda McFarlanea a vrchního designéra Elder Scrolls IV: Oblivion, Kena Rolstona. Hra původně vyšla v roce 2012 pro PC, PS3 a Xbox 360. Měla dobré recenze a chválili si ji i hráči. Časem se ale na ni zapomnělo, což nyní napraví společnost THQ Nordic, která chystá remaster s lepší grafickou kvalitou i hratelností.

Opět budeme moci odhalit tajemství Amaluru, vytvořit si vlastní postavu, prožít s ní napínavé souboje a kombinovat magické a kontaktní útoky k likvidaci zástupů nepřátel. Edice obsahuje všechny dodatečné balíčky, což dohromady znamená stovky hodin.

SPELUNKY 2

15. 9. na PS4

Nasadíme si čelovku, popadneme bič a vezmeme si do ruky krumpáč, abychom mohli vyrazit na nové rozsáhlé a nebezpečné dobrodružství do podmáčených tunelů a lávou zpustošených dutin. Nejde o žádný Minecraft, nýbrž pokračování nezávislého hitu Spelunky z roku 2008. Nejprve vyjde titul na PlayStation 4 a krátce poté na PC.

MEDIEVAL DYNASTY

17. 9. na PC

Přesouváme se do středověku. Pohled na Medieval Dynasty ve vás může evokovat tuzemské Kingdom Come: Deliverance od Warhorse Studios a Dana Vávry. Také je zasazeno do středověku a také nebudete králem, královnou nebo nějakým bohatým šlechticem. Ne, ne. Místo tohoto se stanete obyčejným rolníkem, který bude lovit a farmařit s cílem přežít kruté zimy, horoucí léta a každodenní nebezpečí. To ale není vše. Vaším cílem je postavit prosperující a rušnou vesnici. Když budete dostatečně šikovní, může se z vás stát pán celé země.

CRYSIS REMASTERED

18. 9. na PC, PS4, Xbox One

Benchmark z roku 2007 se vrací mezi živé. Po Nintendo Switch verzi zavítá Crysis Remastered na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Akční first-person střílečka bude chtít na dnešní hráče zapůsobit lepším grafickým kabátkem v rozlišení 4K, texturami ve vysokém rozlišení, vylepšeným osvětlením a vodou, ray-tracingem a dalšími moderními vychytávkami. Jinak nás ale čeká stejná džungle a stejný příběh, leč bez multiplayeru.

WWE 2K BATTLEGROUNDS

18. 9. na PC, PS4, Xbox One, Switch

Loňský wrestling od 2K byl hodně špatný. Škoda slov o něm vůbec mluvit. Tvůrci dostávají rok navíc a s WWE 2K se setkáme až v roce 2021. Aby se fanoušci tohoto bojového sportu nenudili, má pro ně vydavatel náhradu v podobě arkádové hry WWE 2K Battlegrounds. Ta přinese zcela novou zkušenost ze světa wrestlingu s akční arkádovou hratelností a neotřelým designem postav, prostředí a pohybů.

SERIOUS SAM 4

24. 9. na PC

Adrenalinová arkádová hratelnost předchozích dílů, velký počet démonických nepřátel, větší úrovně, a ještě větší počet ničivých zbraní. To je zkrátka Serious Sam 4, který rozpoutá krvavý chaos už koncem tohoto měsíce, aby zachránil planetu před invazí známých i úplně nových démonů. A když už půjde do tuhého, nasednete do nevšedního papamobilu v podobě obrovského mecha s raketami a kulomety nebo do kombajnu.

MAFIA: DEFINITIVE EDITION

25. 9. na PC, PS4, Xbox One s českým dabingem

Z remaku Mafie jste toho od nás mohli vidět hodně, zejména preview s ukázkou několika misí s českým dabingem. Pokud jste to ale náhodou zapomněli, tak definitivní edice české legendy vyjde koncem měsíce a půjde o plnohodnotný remake. Vrátíme se do známého města Lost Heaven v době velké hospodářské krize a prohibice a prožijeme vzrušující příběh taxikáře Thomase Angela. Jeho život se navždy změní, když se osudově zaplete s italskou mafií.

Vývojáři obohatili město, přepracovali některé mise, dali větší prostor vedlejším postavám a vylepšili hratelnost. My jsme na návrat Mafie rozhodně zvědaví a doufáme, že se po 18 letech budeme opět skvěle bavit. A třeba si ji konečně zahraje i Gelu.

BALDUR'S GATE III - EARLY ACCESS

30. 9. na PC

Poslední hrou v dnešním přehledu je očekávané akční RPG Baldur’s Gate 3, které se koncem září, nejpozději začátkem října, má objevit v předběžném přístupu na Steamu. Vývojová verze bude větší než mnohé plné hry. Očekávat máme 80 bojových střetnutí, tuny dialogových linií a 596 NPC postav. Hra začne Avernusu přímo uprostřed války mezi anděly a démony.

V ZÁŘÍ JEŠTĚ VYCHÁZÍ

  • MX vs. ATV All Out - 1. 9. na Switch
  • Spellbreak - 3. 9. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • World's End Club - 4. 9. na iOS
  • eFootball PES 2021 Season Update - 15. 9. na PC, PS4, Xbox One
  • Pacer - 17. 9. na PC, PS4 a Xbox One
  • Unrailed! - 23. 9. na PC, PS4 a Xbox One
  • Tears of Avia - 24. 9. na PC a Xbox One
  • DreamWorks Trollhunters Defenders of Arcadia - 25. 9. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Genshin Impact - 28. 9. na PC, iOS
  • The Walking Dead: Onslaught - 29. 9. na PC a PSVR

Vybrali jste si z našeho menu her pro září? Napište nám do komentářů, na jakou hru se v srpnu nejvíce těšíte a hlasujte v anketě. Uvidíme se a uslyšíme se na začátku dalšího měsíce u nového souhrnu zajímavých her.