Letní měsíce často nepatří mezi zajímavé období pro vydání velkých titulů. V případě letošního roku je to ale jiné a nás i v srpnu čeká řada titulů, které byste neměli přehlédnout. Jaké to jsou? Na to se společně podíváme ve formě textu i speciálního videa.

FAST & FURIOUS CROSSROADS

7. srpna na PC, PS4, Xbox One

Filmová série Rychle a zběsile v posledních letech klade důraz na akční podívanou a zapomíná na tuning a pouliční závody v ulicích. Nemůžeme se tak divit, že stejnou cestou se rozjelo britské studio Slightly Mad Studios u hry Fast & Furious Crossroads. Ta přinese akční arkádové závody se známými hrdiny ságy jako je Dom, Letty a Roman. Ve hře navštívíte exotické lokace a vstoupíte do světa mezinárodní špionáže, abyste eliminovali novou hrozbu. Jen škoda grafiky, která vypadá jako z éry PlayStationu 2.

HORIZON ZERO DAWN

7. srpna na PC

Už jste na počítači dohráli Death Stranding? Pokud ne, tak si pospěšte. Na počítače se totiž blíží další PS4 exkluzivita a tentokrát přímo od studia, které patří Sony. Nizozemští Guerrilla Games umožní PC hráčům prožít příběh mladé lovkyně Aloy, která cestuje post-apokalyptickým světem, v němž příroda pohltila ruiny zapomenuté civilizace a nebezpeční mechaničtí tvorové se toulají zarostlou krajinou.

Horizon Zero Dawn je akční adventura, která obdržela několik významných ocenění. Na PC se bude prodávat v kompletní edici s příběhovým rozšířením The Frozen Wilds, které přináší nová území, dovednosti, zbraně a stroje.

RISK OF RAIN 2

11. srpna na PC, PS4, Xbox One, Switch

Ze spojení akční plošinovky, RPG a roguelike v roce 2013 vznikla povedená hra Risk of Rain, která se dočká pokračování. Studio Hapoo Games od minulého března má v předběžném přístupu na Steamu druhý díl, jenž za pár dnů vyjde v plné verzi na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

Po vzoru předešlého dílu nemá Risk of Rain žádný rozsáhlý příběh. Sami nebo v týmu s třemi přáteli budete bojovat s hordami nepřátel a bossů, získávat novou kořist a hledat způsob, jak uniknout z nehostinné planety. Vašim úkolem je skákat po plošinkách, vyhýbat se nespočtům pastí a bojovat proti protivníkům za pomoci rozsáhlého arzenálu zbraní a jedinečných schopností jednotlivých hrdinů.

A TOTAL WAR SAGA: TROY

13. srpna na PC s českými titulky

Total War Saga po dvou letech pokračuje. V roce 2018 nám Creative Assembly nabídli bitvu mezi Anglosany, galskými klany, velšskými kmeny a vikingskými osadníky v Británii. Tentokrát se podíváme na bojiště před velikým městem, kde se zrodí legendy. Total War Saga: Troy se soustředí na vzplanutí trójské války a umožní vám prozkoumat bájný konflikt jak z pohledu Řeků, tak Trojanů a pod vrstvou mýtů a bájí odhalit skutečnost, která jim dala vzniknout.

Nevadí vám Epic Games Store? Pak dobře poslouchejte. 13. srpna bude hra na 24 hodin dostupná zdarma. Když si ji přidáte na svůj účet, zůstane vám už napořád a vy si budete moci užívat tahové souboje, stavění měst, diplomacii i bájné hrdiny.

EA SPORTS UFC 4

14. srpna na PS4 a Xbox One

Po roční pauze vás EA Sports vrátí zpět do ringu v nové MMA bojovce. UFC 4 se drží v zajetých kolejích svého předchůdce a vylepšuje jednotlivé prvky, animace, grafické zpracování nebo ovládání. Celkově má být akce rychlejší, dynamičtější a na pohled lepší. Vývojáři měli dosáhnout rychlejšího a realističtějšího chování bojovníků prostřednictvím plynulejší kombinace klinčů a úderů. Také přepracovali mechaniku chvatů a chování na zemi, abyste po celou dobu západu měli vše pod kontrolou. V EA Sports UFC 4 mají být centrem dění vždy hráči.

MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR

18. srpna na PC

Dámy a pánové, vítejte na palubě Microsoft Flight Simulatoru. Nenechte se zmást, reinkarnace známého leteckého simulátoru má být tentokrát víc přístupnější a umožní vám prozkoumat detailní svět s více než dvěma miliony měst, 1,5 miliardami budov, skutečnými horami, silnicemi, stromy, řekami, zvířaty a dopravou. Vývojáři z Asobo Studio (autoři A Plague Tale: Innocence) při modelování planety využili mapy Bingu a pomocí nových technologií se jim podařilo stvořit živoucí svět s dynamickým počasím i změnou denní doby. Pokud se nebojíte výšek, tak můžete usednete do 20 propracovaných modelů různých letadel a budete moci přistát na 30 ručně vytvořených letištích. Microsoft Flight Simulator toho ale nabízí mnohem, mnohem víc.

TELL ME WHY

27. srpna na PC, Xbox One

Krásné malebné městečko na Aljašce a záhadný příběh dvojčat. Tyler a Alyson Ronanovi mají zvláštní pouto, které využívají k odhalení záhad svého dětství. Dětství plné lásky, ale také neklidu. V nové adventuře od tvůrců Life is Strange prožijete a objevíte vzpomínky dvojčat z jejich bolestného dětství, budete formovat vztahy a řešit záhady očima přesvědčivých a realistických postav.

První epizoda Tell Me Why vychází 27. srpna. Na zbývající dvě epizody ale nebudete čekat dlouho, dorazí 3. září a 10. září.

MADDEN NFL 21

28. srpna na PC, PS4, Xbox One

Jako každý rok, i tenhle na příznivce amerického fotbalu čeká nové Madden NFL od EA Sports, které má být ještě lepší, ještě detailnější a ještě obsáhlejší. Opět budete moci zanechat stopy v NFL a projít si napínavou a nevyzpytatelnou cestu za Super Bowlem, zahrát si Ultimate Team, řadu módů a kariéru.

PROJECT CARS 3

28. srpna na PC, PS4, Xbox One

Po traileru, prvních gameplay záběrech a našich dojmech je každému jasné, že série Project Cars se s příchodem třetího dílu mění. V předešlých dílech kladli vývojáři důraz na realistické zpracování a snažili se přinést hráčům zábavný simulátor. Tentokrát vsadili na arkádovější pojetí na známých i zcela nových tratích a více než 200 vozů. Fanoušci původních Project Cars nadšeni nebudou, ostatní by ale mohli dostat propracované a zábavné okruhové závody, kde se tvrdě soupeří o každou pozici.

WASTELAND 3

28. srpna na PC, PS4, Xbox One

Cesta z vyprahlých pustin do mrazivých hor bude náročná. V RPG titulu Wasteland 3 se stanete členem Desert Rangers a bojujete téměř prohranou bitvu o přežití vaší milované Arizony. Samozvaný Patriarcha Colorada přislíbil svou pomoc, pokud pro něj uděláte něco, co může svěřit jen někomu zvenku — musíte ochránit jeho zemi před ambicemi jeho tří krvežíznivých dětí. Osud Arizony závisí na osudu Colorada.

V nehostinných podmínkách musíte stavět základny, hledat vozidla, které zvládnou projet sněhem, a trénovat vojáky. Při tom všem musíte dobře rozvažovat, komu se dá věřit v této zemi plné korupce, intrik, válčících frakcí, bláznivých kultů, tlup hrdlořezů a hořké sourozenecké rivality. Nejste si ani jisti, zda můžete věřit Patriarchovi, ale můžete si dovolit mu nevěřit, když drží v rukou osud vaší milované Arizony?

V SRPNU JEŠTĚ VYCHÁZÍ

  • Fall Guys: Ultimate Knockout - 4. 8. na PC a PS4 (součástí PS Plus)
  • Hyper Scape - 11. 8. na PC, PS4 a Xbox One
  • Collar × Malice: Unlimited - 13. 8. na Switch
  • Battletoads - 20. 8. na PC a Xbox One
  • New Super Lucky's Tale - 21. 8. na PS4 a Xbox One
  • PGA Tour 2K21 - 21. 8. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Samurai Jack: Battle Through Time - 21. 8. na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Captain Tsubasa: Rise of New Champions - 28. 8. na PC, PS4 a Switch
  • Madden NFL 21 - 28. 8. na PC, PS4 a Xbox One
  • Windbound - 28. 8. na C, PS4, Xbox One a Switch
  • Serious Sam 4 - někdy v srpnu na PC a Stadii
  • Surgeon Simulator 2 - někdy v srpnu na PC

Vybrali jste si z našeho menu srpnových her? Napište nám do komentářů, na jakou hru se v srpnu nejvíce těšíte a hlasujte v anketě. Uvidíme se a uslyšíme se na začátku dalšího měsíce u nového souhrnu zajímavých her