Květen, měsíc, na který se těšili všichni fanoušci příběhového thrilleru od Naughty Dog. Leč marně. The Last of Us Part II bylo o měsíc odloženo z logistických problémů způsobených pandemií koronaviru. Jako hráči ale zoufat tolik nemusíme, v následujících týdnech vyjde hned několik zajímavých her. Tak se na ně pojďme společně podívat. Jako vždy pro vás máme článek i video s upraveným scénářem.

SOMEDAY YOU'LL RETURN

5. května na PC s českými titulky

Začínáme českým psychologickým hororem. Someday You'll Return nás měl do temných moravských lesů zavést již 10. dubna, ale z důvodu koronaviru byl odložen. Nyní se psychologické výpravy z očí Daniela máme zúčastnit 5. května a pomoci mu najít jeho dceru Stellu v místech, do nichž přísahal, že se v životě nevrátí. Při hledání dcery se Daniel musí vypořádat s nočními můrami a pochopit podivné lidi, které v lese potká.

Someday You'll Return vyjde zatím pouze pro počítače. Na konzole PlayStation 4 a Xbox One se chystá později, pravděpodobně až koncem letošního roku.

THE WONDERFUL 101: REMASTERED

22. května na PC, PS4, Switch

V roce 2013 na neúspěšnou konzoli Wii U vyšla akční adventura The Wonderful 101. Díky komunitě, která vývojářům přispěla 2,2 milionu dolarů, vyjde remaster na Switch, PlayStation 4 a PC.

Země byla napadena mimozemšťany a skupinka odvážných hrdinů musí zachránit svět. Každá z hlavních postav má specifické schopnosti, které jim umožňují transformovat se do různých předmětů, kupříkladu do obří pěsti nebo dokonce střelné zbraně. Čím více hrdinů je, tím jsou jejich schopnosti silnější. Tak na to při hraní pamatujte. Remasterovaná verze se pochlubí vyladěnými ovládacími prvky pro každou platformu, vylepšenou grafikou a dalšími drobnostmi.

MANEATER

22. května na PC, PS4, Xbox One

Máme tu dost netradiční akční RPG titul pro jednoho hráče. Ve hře Maneater se totiž staneme vrcholným mořským dravcem a budeme terorizovat pobřeží Mexického zálivu, trhat nebohé plavce a potápěče na kusy a ukážeme lidem, co je to strach. Postupem budeme rozvíjet různé části svého žraločího těla a vylepšovat jejich funkce. Při tom všem budeme bojovat o přežití v otevřeném moři, v močálech a řekách, kde nebezpečí číhá v každé hloubce.

Maneater přinese kompletní příběhovou kampaň zaměřenou na žraloka, jenž se chce pomstít za vraždu své matky rukou „Šupinatého“ Petea. Moře není pro oba dost velké, a tak vše směřuje k finální konfrontaci. „Šupinatý“ Pete je rybář, který vyrůstal s příběhy o tom, jak jeho otec zabil velkého bílého žraloka. Žraloci jeho otci neprojevili žádné slitování a stejně tak se i Pete chová k nim – loví je, kdekoliv na ně narazí.

Na Nintendo Switch vyjde hra později.

SAINTS ROW: THE THIRD REMASTERED

22. května na PC, PS4, Xbox One

Už vám GTA Online leze krkem a GTA V máte vše prozkoumáno? Tak to je vhodný čas přesedlat a navštívit město Steelport v šílené akci Saints Row: The Third, která dorazí v remasterované kompletně. Tvůrci mluví o kompletním vylepšení původní hry i dodatečných balíčků. Došlo k vylepšení vizuálních prvků s novým nasvícením a přepracování veškerých textur, aby si každý mohl užít tuhle humornou až šílenou akci s netypickými masky, spoustou přestřelek, velkou svobodou i možností řádit v ulicích v tanku.

MINECRAFT DUNGEONS

26. května na PC, PS4, Xbox One, Switch

Minecraft všichni známe jako sandbox nekonečných možností. V Minecraft Dungeons ale zahodíme krumpáče a zapomeneme na craftění a stavění. O tom tahle hra není. Místo toho se připravíme na průzkum temných, nebezpečných dungeonů, které jsou náhodně generované, včetně různých příšer, pastí, hádanek a pokladů. Pokud se náhodou budete bát, tak lokální a online multiplayer podporuje čtyři hráče.

PS: Minecraft Dungeons bude v den vydání dostupný v předplatném Xbox Game Pass.

BIOSHOCK, BORDERLANDS A XCOM

29. května na Nintendo Switch

Majitelé Nintenda Switch budou mít o zábavu postaráno. Na stále oblíbenější konzoli v jeden den vyjdou hry BioShock: The Collection, Borderlands Legendary Collection a XCOM 2 Collection, včetně dodatečných balíčků.

BioShock: The Collection obsahuje všechny tři díly série BioShock a jejich dodatečné balíčky, včetně povedeného rozšíření Burial at Sea pro BioShock Infinite a příběhovou linku Minerva's Den pro BioShock 2.

Borderlands Legacy Collection je zase kolekce titulů Borderlands, Borderlands 2 a The Pre-Sequel. A XCOM 2 Collection nabízí hráčům původní druhý díl taktické strategie s expanzí War of the Chosen a dalšími bonusy.

XENOBLADE CHRONICLES: DEFINITIVE EDITION

29. května na Nintendo Switch

Poprvé jsme se do prostředí dvou zmrzlých těl válčících titánů dostali v roce 2012 na konzoli Wii. Nyní si můžeme tuhle pouť netradičním otevřeným světem užít na Switchi v rámci definitivní edice Xenoblade Chronicles. Otevřený svět je rozdělen do zón s hlavními i vedlejšími úkoly. Klíčovou stránkou vašeho putování jsou souboje s nepřáteli v reálném čase, během kterých dojde dokonce na tajemné záblesky z budoucnosti.

V KVĚTNU JEŠTĚ VYCHÁZÍ

  • Arcade Spirits - 1. května na PS4, Xbox One a Switch
  • John Wick Hex - 5. května na PS4
  • Wartile: Hel's Nightmare DLC - 5. května na PC, PS4 a Xbox One
  • Wavey The Rocket - 7. května na PC
  • Best Friend Forever - 14. května na PC a Switch
  • Ion Fury - 14. května pro PS4, Xbox One a Switch
  • Song of Horror, Episode 5: "The Horror and The Song" - 14. května na PC
  • TT Isle of Man Ride on the Edge 2 - 14. května na Switch
  • Those Who Remain - 15. května na PC, PS4 a Xbox One
  • Terraria: Journey's End aktualizace - 16. května na PC
  • The Elder Scrolls Online: Greymoor - 18. května na PC
  • Warhammer 40,000: Mechanicus - 19. května na Switch
  • Sword Art Online Alicization Lycoris - 22. května na PC, PS4 a Xbox One
  • Ninjala - 27. května na Switch

Vybrali jste si z našeho menu květnových her? Napište nám do komentářů, na jakou hru se v květnu nejvíce těšíte a hlasujte v anketě. Uvidíme se a uslyšíme se na začátku dalšího měsíce u nového souhrnu zajímavých her, tedy za předpokladu, že nám to vše neodloží.