Pandemie koronaviru ovlivňuje nás všechny. Jednotlivé státy nařídily karanténu, restaurace jsou zavřené, lidé pracují z domova. My hráči jsme ale na podobné situace léta trénovali, i když jsme se připravovali na apokalypsu způsobenou záhadným virem, který z nakažených udělá zombíky. Místo toho nový typ koronaviru ničí plíce... Naštěstí herní průmysl šlape na plné obrátky, vývojáři mají home office a dodělávají očekávané hry, abychom se v ponuré době mohli odreagovat u her. V tomhle měsíci jich vyjde celá řada, tak se na ně pojďme společně podívat.

Resident Evil 3 

3. dubna na PC, PS4, Xbox One

Začínáme zostra. Zkraje dubna nás po roce znovu čeká návštěva temného Raccoon City, tentokrát v rámci komplexního remaku třetího Resident Evila, který navazuje na události z dvojky. Čeká na nás příběh o člence útvaru S.T.A.R.S. Jill Valentine, která se snaží uniknout z Raccoon City, města, které je nemilosrdně pohlcováno nemrtvými a jinými děsivými stvořeními. Kromě pomalu se plazících zombíků bude mít Jill plné ruce práce s brutálním a velmi inteligentním monstrem Nemesis.

Resident Evil 3 Remake využívá osvědčenou technologii RE Engine a my jsme si jisti, že to bude minimálně stejně dobrá hra jako remake Resident Evilu 2. Navíc v rámci hry vyjde ještě multiplayerová část Resident Evil: Resistance. V ní čtyři přeživší čelí "pánu hry". Ten klade pasti a snaží se přeživším zabránit v útěku. Pokud vám vadí online, lze Resistance hrát i offline.

Disaster Report 4 

7. dubna na PC, PS4, Switch

Po zombíkách se ocitneme v epicentru chaotické a katastrofické krize. Obrovské zemětřesení zasáhlo město a my v něm musíme přežít. Otřesy, požáry, hroutící se budovy, trosky a nestabilní půda jsou jen některými z hrozeb, kterým máme v japonském akčním survivalu Disaster Report 4 čelit. Důležité bude se rychle rozhodovat a nést důsledky všech rozhodnutí.

Final Fantasy VII Remake

10. dubna na PS4

Další remake legendární hry přichází. O slovo se hlásí ikonické Final Fantasy VII, které bude kompletně přepracováno a umožní hráčům na PS4 si užít příběh světa ovládaného energetickou společností Shinra Electric Power Company v rozrůstajícím se městě Midgar. Těšte se na epický příběh, nezapomenutelné postavy a na hybridní bojový systém spojující akci v reálném čase se strategickými prvky založenými na příkazech v boji. Samozřejmostí je moderní grafika a ozvučení. U tohoto RPG může strávit desítky i stovky hodin.

Someday You’ll Return

10. dubna na PC - české titulky

Fantaskní svět Gaia v ten samý den vystřídá temný příběh z našich luhů a hájů. Someday You'll Return je psychologický příběhový horor zasazený do moravských lesů. V námi známém prostředí budeme v roli Daniela pátrat po dceři. Stella záhadně zmizela a Daniel se vrací do míst, do nichž přísahal, že se v životě nevrátí. Při hledání dcery se Daniel musí vypořádat s nočními můrami a pochopit podivné lidi, které v lese potká.

Hellpoint

16. dubna na PC, PS4, Xbox One, Switch

Připravte si nervy. Po Dark Souls, Bloodborne a dalších podobných souls-like gamesek se na svět klube intenzivní akční RPG pojmenované Hellpoint. Ocitneme se v něm na opuštěné vesmírné stanici Irid Novo a budeme bojovat s hrůzostrašnými tvory, postavíme se kosmickým bohům a rozlouskneme jejich příběh. Pokud vám výzva přijde příliš těžká, můžete hrát s kamarádem v lokálním nebo online multiplayeru. 

CLOUDPUNK

23. dubna na PC

Čekání na Cyberpunk 2077 si můžete zkrátit u nezávislého dobrodružného RPG Cloudpunk, ve kterém na vás čeká první noční šichta v kyberpunkovém městě Nivalis. Stanete se kurýrem ve vznášejícím se voze, budete se seznamovat s řadou postav, včetně androidů, a luštit záhady ve světě korporátních konspirací, hackerů a ničivé umělé inteligence.

MotoGP 20

23. dubna na PC, PS4, Xbox One, Switch

Oficiální závody MotoGP od italského studia Milestone nás letos přivítají dalšími novinkami a funkcemi. K tradiční adrenalinové hratelnosti se nyní přidává strategičtější a realističtější přístup k závodům. V rámci kariéry získáte nově plnou kontrolu nad svou budoucností a budete přijímat rozhodnutí, která ovlivní váš výkon na trati. Manažerská kariéra je tedy zpět a je součástí kariéry v rámci oficiálního týmu roku 2020, stejně tak nového týmu sponzorovaného jednou ze skutečných značek MotoGP. Budete analyzovat data závodů a rozhodovat o vývoji motorky po celou sezóny. Špatně nezní ani možnost vylepšovat svou motorku v průběhu sezóny nebo asymetrické opotřebování pneumatik.

Predator: Hunting Grounds

24. dubna na PS4, PC

Od tvůrců Friday the 13th: The Game přichází další asymetrická multiplayerová střílečka. V Predator: Hunting Grounds budou čtyři hráči v džunglích Jižní Ameriky lovit samotného Predátora. Pokud nebudou dostatečně sehráni, tak obávaný zabiják bude spíše lovit je. K dispozici má totiž kamufláž, vrhač plazmy, čepele na zápěstí, luk i smart disk. Dokážou se členové Fireteamu vrátit domů živí?

Snowrunner

28. dubna na PC, PS4, Xbox One - české titulky

Dost už bylo zabíjení, střílení... Pojďme si místo zběsilé akce užít off-roadový simulátor. Po Spintires a MudRunneru přichází SnowRunner. V něm usednete za volant výkonných vozidel a pokusíte se pokořit extrémní otevřené prostředí. V zamrzlé Aljašce, blátivém Michiganu a na ruském poloostrově Tajmyr budete řídit 40 vozidel a otisknete své pneumatiky do terénu divokého otevřeného světa. Budete překonávat bahno, rozbouřené vody, sníh a zamrzlá jezera při plnění riskantních kontraktů a misí. Dále rozšiřovat a přizpůsobovat svůj vozový park a vylepšovat jednotlivá místa herního světa, abyste si otevřeli nové cesty.

Gears Tactics

28. dubna na PC

Sérii Gears of War známé jako akční střílečku, co byste ale řekli tomu, že se do tohoto známého světa podíváme prostřednictvím rychlé tahové strategie? Přesně tím je titul Gears Tactics, která se odehrává 12 let před událostmi první části ságy Gears of War. Města na planetě Sera začínají podléhat strašlivé hrozbě, která přichází z podzemí – hordě Sarančat. Vláda je v rozkladu a objevuje se skupinka přeživších jako poslední naděje lidstva. Hrát budeme za Gabe Diaz, nabírat nové členy, rozvíjet svoje týmy a řídit je na zoufalé mise, jejímž cílem je ulovit houževnatého a mocného vůdce armády Sarančat – Ukkona, tu hlavní příšeru, která vytváří příšery.

Moving Out

28. dubna na PC, PS4, Xbox One, Switch

Máme tu další oddechovku. V humorném fyzickém simulátoru Moving Out se stanete certifikovaným technikem a budete aranžovat a přemisťovat nábytek. Jde o takového moderního stěhováka a vše se odehrává v rušném městě Packmore, kde budete postupně rozšiřovat svou firmu, abyste zvládli větší zakázky. Hrát můžete sami, případně v lokální kooperaci podporující čtyři hráče.

Bus Mechanic Simulator

30. dubna na PC

Někdo chtěl být popelářem, jiný doktorem, astronautem nebo třeba mechanikem. Pokud jste někdy toužili po práci automechanika, tak si sbalte věci, oblečte montérky, vyhrňte rukávy a hurá do autobusové garáže v Hamburku, kde na čtyřech stanovištích budete opravovat, testovat a modernizovat různé modely originálních autobusů značky MAN. Důležité je zjistit všechny vady a poté je opravit. Připraveno je více než 2000 interaktivních součástí, které můžete na autobusu vyměnit.

V DUBNU JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Totally Reliable Delivery Service - 1. dubna na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Curious Expedition - 2. dubna na Switch
  • Aeolis Tournament - 3. dubna na PC a Switch
  • Curious Expedition - 3. dubna na Xbox One
  • HyperParasite - 3. dubna na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Space Engineers - 14. dubna na Xbox One
  • Azure Striker Gunvolt: Striker Pack - 23. dubna na PS4
  • Trials of Mana - 24. dubna na PC, PS4, Xbox One
  • Deliver Us The Moon - 24. dubna na PS4 a Xbox One
  • Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Road to Boruto - 24. dubna na Switch
  • Sakura Wars - 28. dubna na PS4

Napište nám do komentářů, na jakou hru se v dubnu nejvíce těšíte a hlasujte v anketě. Uvidíme se a uslyšíme se na začátku dalšího měsíce u nového souhrnu zajímavých her.