Víte, jaké hry vyšly v dubnu loňského roku? Nejzajímavější byly: kostičkové dobrodružství LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, bezplatná battle royale akce Vampire: The Masquerade - Bloodhunt zasazena do ulic a na střechy Prahy, sedmý díl legendárního českého Poldy a adventura Road 96 od autorů Valiant Hearts. To zase není takové terno, což? Letošní první jarní dny budou naštěstí nabitější a přinesou zajímavější hry. Pojďme se na ně společně podívat.

ROAD 96: MILE 0

4. 4. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Začínáme hrou, kterou už jsme jmenovali. Pokračování Road 96 je ve skutečnosti prequel obohacený o prvky převzaté z hudebních her. Odehrává se tedy před událostmi původního titulu a zavede vás do luxusního obytného komplexu, kde žije smetánka diktátorského státu Petria. Zoe z Road 96 tuhle společenskou vrstvu zná, její otec pracuje pro vládu, ale Kait ze hry Lost in Harmony je tady de facto vetřelcem, i když jeho rodiče v komplexu pracuje. Teenagery čeká cesta, jež prověří jejich přátelství a vše, v co věří. I přes své ideály brzy zjistí, kam patří. Zůstanou přátelé i nadále?

MEET YOUR MAKER

4. 4. na PC, PlayStation a Xbox

Meet Your Maker od autorů Dead by Daylight je online akce, ve které stavíte pevnosti ve stylu bludišť s pastmi a útočíte na výtvory ostatních hráčů. Hra se má pochlubit velkou volností při vytváření těchto komplexů, včetně rozmístění pastí, stráží atd. Když hráči ve vaší pevnosti zahynou, můžete se těšit na odměnu. Tu získáte i v případě, že překonáte bludiště jiných stavitelů. Stavět budete moci také v kooperaci s kamarádem.

Meet Your Maker bude dostupný v předplatném PS Plus.

MOVIEHOUSE - THE FILM STUDIO TYCOON

5. 4. na PC

Od stavění bludišť v postapokalyptickém světě se přesouváme do možná ještě zákeřnějšího světa. Showbyznys semlel nejednu vycházející hvězdu. Tady naštěstí dostanete na starost kameru, popustíte uzdu své kreativitě a natočíte filmy, o kterých jste vždycky snili. Postupně budete svůj malý filmový štáb v 80. letech vylepšovat, rozšiřovat a projdete si prvním krátkým filmem a dalšími pokusy, abyste vytvořili dechberoucí snímky, které budou vyhrávat ceny a konkurence si z nich sedne na zadek. A je jen na vás, zda bude špionážní thriller, romantická komedie, krvavá podívaná nebo něco úplně jiného.

EVERSPACE 2

6. 4. na PC s českými titulky.

Po více než dvou letech v předběžném přístupu jsou vývojáři s Everspace 2 natolik spokojeni, že vydají finální verzi této dynamické vesmírné střílečky s průzkumem vesmíru a planet, těžbou, výrobou a RPG prvky. Hra láká na prožití sci-fi příběhu zasazeného do živého, ručně vytvořeného otevřeného světa plného tajemství, hádanek a nebezpečí. Budete objevovat mimozemské druhy, odhalovat tajemství, hledat skryté poklady a bránit své cennosti před zločineckými gangy.

Na PS5 a Xbox Series X/S se Everspace 2 dostane někdy během letošního léta.

SHERLOCK HOLMES: THE AWAKENED

11. 4. na PC, PlayStation, Xbox a Switch s českými titulky

Dobrodružná detektivka se Sherlockem Holmesem, která se nese v duchu lovecraftovského hororu, je plnohodnotný remake stejnojmenného titulu z roku 2006. Ukrajinské studio Frogwares znovu vypráví příběh před událostmi z posledního Sherlock Holmes: Chapter One. Uvidíme, jak si Sherlock pronajímá malý být společně se svým spolubydlícím Johnem Watsonem a pokusíme se vyřešit záhadné zmizení mladého muže. Případ původně vypadá banálně, brzy ale oba zjistí, že je do něj zapletena tajemná a nebezpečná sekta. Stopy budeme hledat ve slavné londýnské Baker Street, hrůzostrašné psychiatrické léčebně ve Švýcarsku i v nebezpečných mokřadech v Louisianě.

MINECRAFT LEGENDS

18. 4. na PC, PlayStation, Xbox a Switch s českými titulky

Po dungeonovém dobrodružství ve stylu Diabla na hráče v oblíbeném kostičkovém světě čeká akční strategie, ve které budete bránit novou, ale i známou zemi Overworld. Nad tou visí smrtelná hrozba ze strany piglinů. V průběhu hry se ujmeme role postav, jejichž úkolem je ubránit toto krásné území, než na něm útočníci z podsvětí provedou strašlivé změny. Známá, ale i tajemná země je plná rozmanitého života, biomů a bohatých zdrojů, díky nimž můžete připravit obranu a zabránit invazi piglinů. Také budete moci vyzvat své přátele k bitvám nebo se s nimi spojit při obraně vesnice.

HORIZON FORBIDDEN WEST: BURNING SHORES

19. 4. na PS5 s českými titulky

Příběh Aloy ještě neskončil. Neohrožená hrdinka pronásleduje novou zlověstnou hrozbu pro planetu za hranice Zapovězeného západu, do ruin Los Angeles. Známé kalifornské město se nachází jižně od klanových zemí Tenakthů a bylo sopečnými erupcemi a seismickou činností proměněno do zrádného souostroví. Připravte se na nebezpeční a nezkrocenou divočinu s novými postavami i nepřáteli.

DEAD ISLAND 2

21. 4. na PC, PlayStation a Xbox s českými titulky

Do druhého nejlidnatějšího města Spojených států amerických se podíváme ještě jednou. Vypukla v něm totiž zombie apokalypsa, které budeme čelit v dlouho vyvíjeném pokračování Dead Island. U něj se vystřídalo hned několik studií, ale konečně je hra dokončena a my dostaneme možnost podívat se do metropole uzavřené v karanténě, kde jsou její obyvatelé ponecháni napospas osudu. Naštěstí ve „městě andělů” žijí také lidé, kteří se po kousnutí nepromění v krvelačné zombíky, místo toho jim vir poskytne řadu schopností, o nichž si zdraví lidé mohou nechat jen zdát. Očekávejte šílenou jízdu s cílem zjistit více o epidemii.

THE LAST CASE OF BENEDICT FOX

27. 4. na PC a Xbox Series X/S

Druhá hororová detektivka měsíce se nachází někde na pomezí metroidvanie, plošinovky a akční adventury s bojovým systémem podobným soulslike. Tady hrajete za samozvaného detektiva Benedikta Foxe, jenž je svázán se svých démonickým společníkem. Díky tomuto poutu můžete prozkoumat mysl nedávno zesnulých lidí, hledat vodítka a odhalit tajemství starého bostonského sídla, kde byl zavražděn mladý pár a kde zmizelo jejich dítě. Jen pozor na intriky tajných organizací, zakázané rituály, monstra a jiné démony. Pamatujte si, soustředění a taktický přístup jsou vašimi největšími přednostmi.

Hru najdete v den vydání také v Game Passu.

STAR WARS JEDI: SURVIVOR

28. 4. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

V předaleké galaxii uběhlo pět let, zatímco u nás pouze čtyři, a my se podruhé můžeme vžít do kůže Cala Kestise v third-person akci Star Wars Jedi a vydat se s ním na ještě zoufalejší bitvu v galaxii, jež se propadá do temnoty. Vytlačený Impériem na okraj galaxie se Cal ocitne obklopen novými i známými hrozbami. Jako jeden z posledních přeživších rytířů Jedi je nucen se v nejtemnějších časech galaxie postavit na odpor – ale jak daleko je ochoten zajít, aby ochránil sebe, svou posádku a odkaz řádu Jedi? To zjistíme koncem měsíce.

V DUBNU 2023 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Atari Mania - 4. 4. na PlayStation
  • Creed: Rise to Glory - Championship Edition - 4. 4. na PS VR2
  • GrimGrimoire OnceMore (PS5, PS4, Switch) - 4. 4. na PlayStation a Switch
  • Curse of the Sea Rats - 6. 4. na PC, PlayStation, Xbox a Switch s českými titulky
  • EA Sports PGA Tour 2023 - 7. 4. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Process of Elimination 11. 4. na PlayStation a Switch
  • Rendezvous - 11. 4. na PC
  • Tron Identity - 11. 4. na PC a Switch
  • Ghostwire: Tokyo - 12. 4. na Xbox Series X/S
  • Voodolls - 13. 4. na PC
  • Mega Man Battle Network Legacy Collection - 14. 4. na PC, PlayStation a Switch
  • God of Rock - April 18 - 18. 4. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Stray Blade - 20. 4. na PC, PS5 a Xbox Series X/S
  • Greedventory - 20. 4. na PC
  • Molly Medusa - 20. 4. na Switch
  • Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp - 21. 4. na Switch
  • R-Type Final 3 Evolved - 25. 4. na PS5
  • Omega Strikers - 27. 4. na PC, Switch a mobily
  • Monster Hunter Rise: Sunbreak - 28. 4. na PlayStation a Xbox