Konečně se o slovo přihlásilo léto, ale nebojte. Přestože teploty budou v nadcházejících týdnech dosahovat tropů, tak nadále budeme mít důvod zalézt ke svým počítačům a konzolím, abychom se ponořili do zajímavých virtuálních světů, odreagovali se a zapomněli na starosti každodenního života. Vývojáři a vydavatelé na nás totiž nezapomněli a v červenci vyjde několik lákavých titulů. Jaké? Na to se právě teď společně podíváme.

TRACKMANIA

1. července na PC

Francouzský Ubisoft se rozhodl vrátit mezi hráče Trackmanii. Fanoušci se mohou těšit na remaster oblíbené Trackmanie Nations. Předělávka zahrne oficiální kampaň s rozmanitým výběrem tratí, který doplní další možnosti tvorby vlastních závodišť obsahujících speciální povrchy. Samozřejmostí jsou každodenní a týdenní poháry, oficiální žebříčky, sezónní kampaně a mnoho dalšího, co byste od pořádných multiplayerových závodů čekali. Základní část hry je navíc zdarma.

MARVEL'S IRON MAN VR

3. července na PS4

Nahodit oblek! Tedy obléct zbroj Tonyho Starka. Sony nás zve do virtuální reality, abychom se stali Iron Manem a vypořádali se s Ghost, která na nás se svou armádou hacknutých Starkových dronů čeká. Příběh se odehrává několik let poté, co se Tony stal superhrdinou. Jednoho dne na něj zaútočí záhadná hackerka a protikorporátní aktivistka Ghost, která k tomu využívá staré zbraně Stark Industries. S headsetem PlayStation VR na vás čeká létání, napínavé souboje a také příběh.

F1 2020

10. července na PC, PS4, Xbox One

10. července, pět dnů po startu Velké ceny Rakouska, vyjde nová oficiální videohra z prostředí královny motorsportu. F1 2020 má přinést lepší grafické zpracování, závodění na rozdělené obrazovce, novou asistenci při řízení, klasické monoposty, dva nové okruhy (Hanoi Circuit a Circuit Zandvoort) a režim My Team. V něm si vytvoříte vlastní tým Formule 1, vytvoříte si závodníka, vyberete sponzora, dodavatele motoru, najmete si spoluhráče a pustíte se do soutěžení s ostatními zavedenými týmy F1 z pohledu jezdce i manažera stáje.

DEATH STRANDING

14. července na PC s českými titulky

„Simulátor pošťáka“ od Hidea Kojimy se po časové exkluzivitě na PlayStationu 4 dostává na počítače, kde si můžete vychutnat zajímavý příběh a dechberoucí atmosféru z pohledu Sama Portera Bridgese, jenž se vydává na cestu napříč bezútěšnou pustinou, aby lidstvo zachránil před hrozícím zničením.

PS4 verzi jsme doporučili na 9/10 a PC verze láká na crossover s Half-Life. Hráči se mohou těšit na různé doplňky a maličkosti pro hlavního hrdinu Sama. PC verze dále nabídne vysokou frekvenci snímků za sekundu a podporu ultra-širokoúhlých monitorů.

NEON ABYSS

14. července na PC, PS4, Xbox One, Switch

Na svět se klube akční roguelike plošinovka Neon Abyss, která bude hodně rychlá a zatraceně náročná. Vaším úkolem je infiltrovat Abbys a svrhnout z trůnu nové bohy. Cesta přes jednotlivé dungeony bude nevyzpytatelná, ale naštěstí smrt neznamená konec. Když padnete, vrátíte se zpět silnější a s novými schopnostmi, abyste pokračovali v průzkumu procedurálně generovaných úrovní pixelartového světa.

GHOST OF TSUSHIMA

17. července na PS4 s českými titulky

Máte dohrané The Last of Us Part II? Pokud hledáte další hru, tak na PS4 s českými titulky vyjde Ghost of Tsushima. Jde o akční adventuru od tvůrců inFamous zasazenou do feudálního Japonska, ve které budete v kůži samuraje bojovat za záchranu ostrova Cušimy. Abyste zastavili mongolskou invazi, musí se Jin Sakai vzdát tradic samurajů a najít si novou cestu zvanou Ghost.

Vývojáři při vývoji Ghost of Tsushima dbali na detailní svět se zajímavými místy a rozdílnými vedlejšími úkoly, které umožní budovat vztahy s jinými postavami. Herní doba by měla být 40 až 50 hodin a zajímavá je absence mini-mapy. Ptáte se, jak se budete orientovat? To je na tom to zvláštní, pomocí větru a kouře. Cestu nám pomohou najít i zvířata. Například liška nebo pták nás mohou zavést ke skrytým/tajným místům a odhalit něco důležitého.

PAPER MARIO: THE ORIGAMI KING

17. července na Switch

Na konzoli Nintendo Switch započne nové, z papíru složené dobrodružství slavného Maria. Instalatér s černou čapkou a modrými montérkami se s novou kamarádkou Olivií musí postavit zlým Folder Soldiers, aby společně zkrášlili poničenou krajinu království a osvobodili hrad princezny Peach ze spárů krále Ollyho. Dokonce i Bowser se stane obětí Ollyho spiknutí.

Drake Hollow

17. července na PC a Xbox One

Chcete utéct do jiného světa, zapomenout na starosti a prozkoumat úžasný a tajemný svět? Nebude to ale zadarmo. Svět Hollow je umírajícím místem a domovem tvorů připomínající rostliny. Mají hlad, žízeň a potřebují místo na spaní. Doslova mohou zemřít nudou! Na hráčích je, abyste jim nachystali místo na spaní a uložili je. Postavíte jim zahrady poskytující jídlo, studny na vodu a prostor, aby se mohli zabavit. Potřebují také ochranu před jinými, méně přátelskými tvory, nezapomeňte tak na elektrické ploty. Tohle vše se odehrává na dynamicky generovaném regionu, střídá se roční období a mění se potřeby těch, které musíte sami nebo se svými přáteli ochraňovat.

Hra bude v den vydání dostupná v předplatném Xbox Game Pass.

ROCK OF AGES 3: MAKE & BREAK

21. července na PC, PS4, Xbox One, Switch

Pozor, pozooooooor, pooooooooozor! Z kopce se valí obrovský kamen a má dokonce obličej! Více co to znamená? No přece, že se konečně dostane na Rock of Ages 3: Make & Break, kompetitivní arkádovou akci ve stylu tower defense s příměsí humoru à la Monty Python. V editoru navrhnete a vytvoříte vlastní úrovně, které můžete sdílet s dalšími hráči, a poté je rozdrtit valícími se balvany. K dispozici bude více než 20 šílených balvanů. K tomu přidejte komickou jízdu v rozsáhlé kampani pokrývající celou historii a zajímavé postavy, včetně Caesara, Moctezuma nebo létající špagetové monstrum, a dostanete zábavnou arkádu pro sebe i své přátele.

DESTROY ALL HUMANS!

28. července na PC, PS4, Xbox One

Pokud jste hráli hry před dvěma desetiletími, tak byste měli znát humornou akční adventuru Destroy All Humans! Příznivci zlého mimozemšťana se jménem Crypto-137 i noví hráči si mohou tuhle kultovní klasiku zahrát v remaku a terorizovat pozemšťany 50. let 20. století, sbírat jejich DNA, svrhnout americkou vládu a třeba i házet krávami.

GROUNDED

28. července na PC a Xbox One (Early Access)

28. července do předběžného přístupu pro Xbox One a PC vstoupí novinka od studia Obsidian. Autoři The Outer Worlds, Tyranny, Pillars of Eternity či Falloutu: New Vegas se pod drobnohledem Microsoftu pustili do kooperativního dobrodružství. V Grounded se zmenšíte na velikost mravence a musíte přežít v obrovském, krásném a nebezpečném světě, který představuje váš dvorek, zahradu a blízké okolí. Prosadíte se vedle hejn obřího hmyzu a zvítězíte?

Plná verze by měla vyjít někdy během příštího roku. V early access nabídne titul zhruba 20 procent z příběhové linky, tři hlavní biomy, crafting, stavění základny, možnost hrát sám nebo v online kooperaci, první dvě třídy zbraní a brnění a další maličkosti.

SKATER XL

28. července na PC, PS4, Xbox One, Switch

Lidé z Easy Day Studios využívají příležitosti a chtějí zaplnit mezeru, která vznikla absencí sérií Tony Hawk a Skater. Jejich Skater XL má být ultimátní skateboardingová hra. Jejich tvrzení dávají za pravdu názory hráčů z vývojové verze. Není tak divu, že plná verze klepe na dveře, a kromě počítačů dorazí také na Xbox One a PlayStation 4. Krátce na to také pro Switch.

Plná verze obsáhne novou mapu. Studio se při tvorbě této arény snažilo vytvořit něco, co je naprosto typické skateboardové prostředí. Tím nemůže být nic jiného než okolí americké střední školy v Kalifornii. Celá je vytvořená dle skutečných základních a středních škol, které můžete znát z různých filmů a videí o tomto sportu. Vývojáři se navíc zaměřili na to, aby tato mapa byla naplněná objekty stvořenými pro jízdu na prkně.

V ČERVENCI JEŠTĚ VYCHÁZÍ

  • Biped - 2. července na Switch
  • Castle Kong - 4. července na Switch
  • Catherine: Full Body - 7. července na Switch
  • CrossCode - 9. července na PS4, Xbox One a Switch
  • Deadly Premonition 2: A Blessing In Disguise - 10. července na Switch
  • NASCAR Heat 5 - 10. července na PC, PS4, Xbox One
  • Sword Art Online: Alicization Lycoris - 10. července na PC, PS4 a Xbox One
  • Radical Rabbit Stew - 16. července na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Samurai Shodown NeoGeo Collection - 28. července na PS4, Xbox One a Switch
  • Cat Quest + Cat Quest II Pawsome Pack - 31. července na PS4 a Switch
  • Fairy Tail - 31. července na PC, PS4 a Switch

Vybrali jste si z našeho menu červencových her? Napište nám do komentářů, na jakou hru se v červenci nejvíce těšíte a hlasujte v anketě. Uvidíme se a uslyšíme se na začátku dalšího měsíce u nového souhrnu zajímavých her.