Vítáme vás v roce 2024! Doufáme, že jste si užili vánoční svátky a oslavy Nového roku. Videoherní svět se už brzy probudí a začnou vycházet první hry. Třeba netradiční Princ z Persie, správa britské polní nemocnice, pořádná bojovka i vylepšené The Last of Us Part II. A my jsme tady, abychom vám všechny hry představili. Tak pojďme na to!

TOP RACER COLLECTION

11. 1. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Nový rok odstartujeme nostalgií. Vzrušení z 16bitových závodů z 90. let je zpět. Díky nové kolekci si můžete zahrát kompletní sérii Top Racer, včetně úplně nové hry Top Racer Crossroads, která obsahuje nové automobily.

Čekají vás 4 arkádové závodní hry a více než 140 tratí po celém světě i mimo něj. Samozřejmě nemůže chybět rozdělená obrazovka, abyste si mohli zahrát s kamarádem hezky z očí do očí a poměřit své síly na trati. Nebo můžete vyzvat kohokoli na planetě v online režimu.

WAR HOSPITAL

11. 1. 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S

Když jsme u té nostalgie, nechtěli jste se někdy cítit jako Alan Alda, Loretta Switová, Gary Burghoff nebo Mike Farrell? Na legendární komediální seriál M*A*S*H si totiž můžete zavzpomínat při hraní War Hospital.

Píše se rok 1917 a vy se stanete majorem Henry Wellsem, britským polním zdravotníkem v důchodu, kterého opět odvedli a vrhli do noční můry první světové války. Tady nebudete zabíjet, nýbrž zachraňovat. Jako velitel polní nemocnice budete bojovat s nedostatkem lidí i zásob, ale přesto se stanete poslední baštou naděje pro bezpočet vojáků na francouzské frontě. Musíte ošetřovat strašlivá válečná zranění a budovat zařízení, zatímco kolem vás v ohlušující blízkosti vybuchují dělostřelecké granáty.

PRINCE OF PERSIA: THE LOST CROWN

18. 1. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Kdyby všechno klaplo, tak bychom si teď možná povídali o remaku Prince of Persia: Písky času, leč místo toho tady máme nového hrdinu v akční dobrodružné plošinovce zasazené do mytologického perského světa, kde můžeme manipulovat s hranicemi času a prostoru.

Takže ano, i v tomto případě bude možné vzpomínat na staré dobré časy s legendárními prvními díly. Z našich dojmů jste se mohli dozvědět, že jsme byli vcelku nadšeni. Tak jen menší rekapitulace. Hraje se za Sargona, který musí v prokletém městě Mount Qaf zachránit uneseného prince. Pokud vám přijde hra příliš akční a máte strach, tak od 11. 1. bude dostupná demoverze.

BULLETSTORM VR

18. 1. na PC, Quest a PlayStation VR2

Nakopávání zadků a old-school styl si rozhodně necháme líbit. Pokud vy také, tak si ho budete moci dopřát v Bulletstorm VR, brutální střílečce v kůži horkokrevného vesmírného žoldáka Graysona Hunta. S ním se ve virtuální realitě budete probojovávat napříč nepřátelským světem. Proklestit si cestu skrz zmutované hordy můžete také jako drsná žoldácká kočka Trishka Novak. A pokud nemáte VR, tak doporučujeme původní verzi pro počítače a konzole.

THE LAST OF US PART 2 REMASTERED

19. 1. 2024 na PlayStation 5 s českými titulky

Emotivní dobrodružství Ellie a Abby zanechalo stopy na každém z nás. Někdo byl z příběhu nadšen, jiný ho nemohl vystát. Pochopit se dají oba pohledy. Pro ty z první kategorie, případně pro ty, co ještě The Last of Us Part II nehráli, přichází graficky vylepšená verze s novými herními režimy, plnou integrací ovladače DualSense a dalšími možnostmi.

Nejvíce zaujmou tři vystřižené úrovně z raného vývoje, které v původní hře nebyly: Stoky, Párty v Jacksonu a Lov divočáka. Přitom si vychutnáte hodiny nových komentářů o vývoji hry.

Pokud byste raději něco akčnějšího, tak je tady roguelike režim přežití. V něm naopak zažijete komplexní boj. Úkolem je přežít co nejdéle při náhodně generovaných střetnutí s různými nepřáteli na nezapomenutelných místech The Last of Us Part II, jež vyvrcholí napínavými souboji s bossy. Lákadlem je možnost hrát za různé postavy, jako jsou Dina, Jesse, Lev, Tommy a další.

Třetí novinkou je volná hra na kytaru s novými nástroji a čtvrtou potom speedrun režim. Jestliže už máte původní PS4 verzi, tak budete mít možnost upgradovat na PS5 verzi s novým obsahem a vylepšením. Cena bude 10 eur, tedy zhruba 250 Kč.

LIKE A DRAGON: INFINITE WEALTH

26. 1. na PC, PlayStation a Xbox

Dva impozantní hrdinové, které svedl dohromady osud, nebo možná něco zlověstnějšího… Ichiban Kasuga, nezastavitelný smolař, který se zas a znovu dokáže odrazit ze dna, a Kazuma Kiryu, zlomený muž, který se potýká s posledními dny svého života. Vaše cesta začíná v Japonsku a v dobrodružství rozprostírající se přes celý Tichý oceán se dostanete až na Havaj.

Užívat si budete souboje v dynamických RPG bitvách s rychlým spádem, kde se vaší zbraní stává samotné bojiště a vše je povoleno, a nepřeberné množství aktivit. Když už toho na vás bude moc, můžete se sbalit a vyrazit na dovolenou na ostrov. Tady budete sbírat věci, stavět dům, podnikat dobrodružství a máte dokonce možnost předělat celý ostrov tak, abyste nalákali turisty všeho druhu. Jen si dávejte pozor na nezvané hosty. Naštěstí vše vždy vyřeší baseballová pálka.

TEKKEN 8

26. 1. PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S

Ve zběsilém mlácení můžete pokračovat v nové generaci Tekkena, kde se pěst setkává s osudy. Tekken 8 pokračuje v tragické sáze o pokrevních liniích Mishima a Kazama a jejich nenávistných zápasech mezi otcem a synem, které otřásly světem. Příběh o růstu a odhodlání Jina Kazamy značí novou kapitolu této ságy, která pokračuje šest měsíců po skončení posledního zápasu. Nový bitevní systém Heat posiluje agresivní povahu bojů a zároveň zachovává jedinečné vyznění a taktiku série. Intenzitu bitev výrazně zvyšují zničitelné arény.

Příběh doplňuje nový režim Arcade Quest pro jednoho hráče. V něm si vytvoříte vlastního avatara a prožijete svůj nový život ve stylu Tekken. Musíte se probojovat přes celou řadu rivalů v několika arénách a učit se nová komba. Takže vhodné i pro hráče nepolíbené Tekkenem.

Hru si můžete vyzkoušet v demoverzi.

V LEDNU 2024 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Laika: Aged Through Blood - 11. 1. na Switch
  • Momodora: Moonlit Farewell - 11. 1. na PC
  • Another Code: Recollection - 19. 1. na Switch
  • Howl - 23. 11. na PS5 a Xbox Series X/S
  • Graven - 23. 1. na PC (opouští early access)
  • Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy - 25. 1. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Touhou Luna Nights - 25. 1. na PlayStation
  • The Lost Legends of Redwall: The Scout Anthology - 30. 1. na PC, PlayStation a Xbox

Vybrali jste si? Pokud ne, tak se můžete pustit do restu z předešlého roku a těšit se na další měsíce. Napište nám do komentářů, které hry vás nejvíce zaujaly.