Příběhové dobrodružství ve strašidelném a melancholickém světě, pokračování skvělého Oxenfree, taktická tahovka, exkluzivita Nintenda Switch či známá dvojka z PlayStationu na PC. To je několik zajímavých her, co v červenci vyjdou. Pojďme se na všechny hezky postupně podívat.

GYLT

6. 7. na PC, PlayStation a Xbox

Začínáme děsivým příběhem ve strašidelném a melancholickém světě, ve kterém se vaše noční můry stávají skutečností. Gylt vytvořilo španělské studio Tequila Works původně jako exkluzivitu pro Google Stadia. Po konci cloudové služby se však autoři Rime rozhodli přinést akční dobrodružství také na počítače a konzole. Budete se muset schovávat před strašlivými stvořeními, nebo se jim postavit, když budete hledat cestu přes výzvy tohoto hříšného světa v kůži mladé dívky Sally. Stejně tak se musíte rozhodnout, zda se postavíte svému strachu, nebo před ním utečete.

OXENFREE II: LOST SIGNALS

12. 7. na PC, PlayStation, Switch, iOS a Android s českými titulky

U zvláštností ještě zůstaneme. Pět let po událostech v původním Oxenfree se elektromagnetické vlny začnou objevovat v malém pobřežním městečku Camena. Televize se zapínají a vypínají. Letadla přicházejí o radar. Rozhlasové stanice nemohou vysílat přes statickou elektřinu. To vše přiměje novou hlavní hrdinku Riley, výzkumníci v oblasti životního prostředí, aby se vrátila do svého rodného města a vše prošetřila. To, co najde, je víc, než čekala. Situaci ještě zhoršuje sekta, jež se pokouší otevřít portál mezi světy. Pamatujte, že vaše volby ovlivní to, kým se Riley stane. Můžete například navázat přátelství se starými známými ze střední školy, stejně tak se ale rozhodnout ignorovat ztraceného rybáře v nouzi. Vše, co uděláte, bude mít dopad.

EXOPRIMAL

14. 7. na PC, PlayStation a Xbox

Zombíci už jsou nudní! Teď frčí dinosauři, řekli si v Capcomu a přicházejí s online týmovou akcí Exoprimal, ve které se v technologicky špičkovém exosuitu postavíte proti dinosaurům. Pokud vám nevadí hra přitažená za vlasy a vyhledáváte zejména akci, tak tohle by mohlo být něco pro vás.

JAGGED ALLIANCE 3

14. 7. na PC

Taktická RPG série Jagged Alliance se po 24 letech vrací ve třetím díle, který se má zavděčit fanouškům i novým hráčům. Na ně čeká velení žoldácké skupiny ve fiktivní zemi Grand Chien, jež je uprostřed chaosu po zmizení prezidenta a vlády paravojenské skupiny známé jako Legie. Čekají vás taktické tahové souboje, rekrutování nových členů, zabírání nového území a rozhodnutí o osudu země. Kampaň si můžete užívat sami i s přáteli v online kooperaci.

PIKMIN 4

21. 7. na Nintendo Switch

Mozek si neodpočine ani u čtvrtého dílu strategické a logické série s roztomilými stvořeními zvanými Pikmins. Vaším úkolem znovu je vysvobodit tyhle malé okouzlující tvory podobné květinám s různým typem a barvou. Na nové planetě vás čeká nejen nové dobrodružství, ale také psí parťák, který umí rozbít překážku, přenášet těžké objekty a nosit Pikminy na zádech. To potěší a potěší také možnost zahrát si v noci. Ano, Pikminové se po setmění nemusejí vrátit na svou základnu.

REMNANT II

25. 7. na PC, PS5 a Xbox Series X/S

Je čas na trošku akce v pokračování Remnant: From the Ashes. Zbytky lidstva se postaví proti novým smrtícím stvůrám z děsivých světů. Do průzkumu neznámých hlubin a zabránění zlu, aby zničilo samotnou realitu, se můžete pustit sólo, stejně tak v kooperaci se dvěma kamarády. Lákáni jsme na kombinaci metodického a frenetického střeleckého/kontaktního souboje s vychytralými nepřáteli a bitvami proti velkým bossům.

RATCHET & CLANK: RIFT APART

26. 7. na PC s českými titulky

Cestování dimenzemi, zábavné akční souboje a skákání si s Ratchetem, Clankem a jejich novou parťačkou mohou konečně zahrát také hráči na počítačích. Cílem je chytit zlého císaře z jiné reality. Bude nutné skákat neskutečnou rychlostí mezi akcí nabitými světy a ještě dál. To vše ve velmi slušivém grafickém kabátku, který se nám líbil už před dvěma roky na konzoli PlayStation 5.

F1 MANAGER 2023

31. 7. na PC, PlayStation a Xbox

Fanoušci Ferrari a dalších týmů, kterým se v F1 v současné době nedaří, se mohou o úspěch pokusit sami. Druhý díl tohoto manažera od autorů Planet Coaster a Planet Zoo z vás udělá šéfa týmu. Na starost máte úplně vše, včetně strategie, výběru jezdců a vylepšení monopostu.

Tak co, je, nebo není okurka? Napište nám do komentářů, na jaké hry se v červenci nejvíce těšíte a co zrovna teď hrajete. Zase za měsíc ahoj.

V ČERVENCI 2023 JEŠTĚ VYCHÁZÍ:

  • Scarf - 6. 7. na PlayStation a Xbox
  • The Legend of Heroes: Trails into Reverie - 7. 7. na PC, PlayStation a Switch
  • The Valiant - 11. 7. na PS5 a Xbox Series X/S
  • Viewfinder 18. 7. na PC a PS5
  • Lisa: Definitive Edition - 18. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Might & Magic: Clash of Heroes - Definitive Edition - 20. 7. na PC, PlayStation a Switch
  • Cross Tails - 20. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons - 27. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Koa and the Five Pirates of Mara - 27. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • The Expanse: A Telltale Series - 27. 7. na PC, PlayStation a Xbox
  • Disney Illusion Island - 28. 7. na Nintendo Switch
  • Venba - 31. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch
  • Rise of the Triad: Ludicrous Edition - 31. 7. na PC, PlayStation, Xbox a Switch