Fanouškovský projekt Jurassic Life od společnosti BUTANe měl být původně modifikací pro Half-Life 2, což by znamenalo, že pro hraní byste museli vlastnit Half-Life 2. Nyní vývojáři odhalili, že Jurassic Life bude samostatnou hrou, která bude vyžadovat stáhnutí Source SDK 2013 ze Steamu.

Dočkali jsme se také nového gameplay videa. Projekt by měl vyjít koncem tohoto roku na PC, běží na Source enginu a je založen na Jurském parku. Stejný je i příběh: Biotechnologická společnost InGen, založena a vedena bohatým miliardářem Jonem Parkerem Hammondem, postavila park na ostrově Isla Nublar zvaný Jurský park. Park nabízí návštěvníkům možnost vidět živé dinosaury, vytvořené kombinací genetiky a dinosauří krve nalezené ve zkamenělém jantaru.

Vývojáři Jurassic Life dle svých slov přizpůsobili různé věci z původního příběhu s cílem prohloubit herní zážitek. Úrovně, postavy a události mají fanoušci Jurského parku okamžitě poznat a užít si příběh původního filmu v trochu jiném světle. Přidali i něco z první knihy. Jinak půjde o střílečku z pohledu první osoby, která má horší grafickou kvalitu, ale to jistě tvůrcům odpustíme, když nejde o komerční projekt.

Hrát budete za Roberta Muldoona, který je odpovědný za bezpečnost parku. V důsledku nedávných incidentů se investoři z InGen začali obávat a vyžadují, aby park zkontrolovali odborníci dříve, než bude otevřen pro veřejnost. Návštěva začíná dobře, systémy parku fungují a všichni jsou ohromeni tím, že vidí dinosaury. Mezitím se ale dějí neočekávané věci, které způsobyl hlavní programátor Dennis Nedry a prudká tropická bouře. Ta uvrhne celý park do temnoty.