Týden zpět nám byly představeny nová karty do classicu a dneska nám byl představen nový trailer na expanzi s názvem Saviors of Uldum.

Jak už název napovídá, tak se v expanzi podíváme do Uldumu, lokace, která si bere předlohu z nejjižnějšího cípu Kalimdoru, ostrova ze hry World of Warcraft. Lokace je obývána jak potvorami, co si berou inspiraci z Egyptské mytologie, ale tak i zároveň poskoky Old god's, se kterými jsme se ve hře už taky jednou potkali.Hlavní nepřítel který na nás bude čekat, je náš starý známý Arch-Villain Rafaam, který se snaží zničit svět ve jménu organizace E.V.I.L, se níž jsme se seznámili v minulé expanzi.

A právě proto se nám vrací známá parta z League of Explorers. Tentokrát tu nejsou pro poklad, tedy většina, Reno je tu hlavně pro poklad, ale jinak jsou tu pro to, aby zabránili svět před plány E.V.I.L. 

Trailer ukázal že se můžeme těšit již známou čtveřici hrdinů, co se ve hře už jednou objevila - Elise dokonce už dvakrát, tohle bude tedy její 3 premiéra na bitevním poli coby karta, ale zdá se, že toho nemá dost a pokud si nyní předobjednáte expanzi než vyjde, dostanete kromě hromady packů a card backu i Elise jako skin na Druida

Expanze nám představuje i novou mechaniku. Bude se jmenovat Reborn a již podle názvu je patrné, co mechanika bude dělat. Minioni s touto mechanikou se totiž po smrti vrátí s 1 HP. Na podobném principu funguje Secret u paladina, kdy první minion, kterého protivník zabije, se vrátí. Tady to tedy funguje i během vašeho tahu a například když minion umře s Rushem, jeho druhý život ho bude mít taky.

Rafaam zároveň přináší sebou i pohromu a s tím i Plague. To budou silné spelly pro každého hrdinu, jež by měly mít dopad na hru a každou classu jako takovou. Hned první den nám byl představený právě tento spell pro priesta. Za 9 many umlčí všechny miniony a pak je všechny do jednoho zabije. Taková vylepšená verze spellu pro Warlocka Twisting nether.

Zároveň se nám vrací i Questy do hry. Ty vždy stály 1 manu a začínaly ve vaší ruce na začátku hry.Po splnění určitých podmínek jste totiž dostali mocnou odměnu a v předchozích expanzích na toho vznikalo dost balíčku a ve většině případů se právě bez nich neobešli. Osobně jsem zvědavý, jak moc mocné bude právě tyhle nové. Podle dvou, co nám zatím byly představeny, to vypadá, že budou zase jedny z nejsilnějších karet ve hře.

nyní se můžete expanzi předobjednat ve dvou verzích. Ta levnější vám nabídne 50 packů, card back a jednu zlatou legendární kartu z expanze. Ten druhý a dražší vám nabídne rovnou 80 packů, opět to co předchozí, a navíc ještě již zmíněný skin na druida. Za levnější verzi zaplatíte 50€ a u té dražší si budete muset ještě dalších 30€ připlatit, takže 80€.

No a kdy se na novou expanzi můžeme těšit? Již 6. srpna a s ní 135 nových karet

Všechny nové karty, které budou oznámeny, můžete sledovat zdehttps://playhearthstone.com/en-gb/cards?set=saviors-of-uldum