V Polsku vzniká modla každého závodníka z éry Need for Speed: Underground a Carbon. Tamní studio Gaming Factory dlouhou dobu kutí hru JDM: Japanese Drift Master, která zve do Japonska, do hlavního města driftu na světě, kde budete soutěžit a závodit na kilometrech rozmanitých silnic a klikatých horských cest. Za vyhrané peníze si budete kupovat nové vozy a poznávat japonský tuningový styl.

JDM: Japanese Drift Master zapůsobil na hráče v rámci demoverze festivalu na Steamu. Plná verze se chystá na konec letošního roku pro PC. Ve třetím čtvrtletí se dočkáme bezplatného rozšířeného prologu nazvaného JDM: Rise of the Scorpion. V něm zažijeme příběh Hatoriho „Škorpiona“ Hasashiho, který pochází z tradiční japonské rodiny a jde o vzorného studenta s rebelskou povahou. Rodiče na něj mají velké nároky a naučili ho, že každá porážka je skvrnou na jeho cti. Tahle pravidla si bere na závodní dráhu, kde díky své aroganci pohrdá každým, kdo zpochybňuje jeho schopnosti.

V prologu se seznámíme s postavami, jako je Aoi, Hatoriho přítelkyně, automobilová nadšenkyně, která mu vždy stojí po boku. Dále Ayumi, bohatá kamarádka ze soukromé školy, která ho často doprovází na závodech. Kaori, umělecká duše, která pracuje v nedaleké lakovně. Satoru, který se pro Scorpiona stává zdrojem intenzivní konkurence na trati.

Podle autorů jde pouze o úvod do příběhu, jenž je prezentován formou manga panelů a propojí obě hry, protože JDM: Japanese Drift Master se zaměří na cizince, který se chce prosadit na japonské driftovací scéně. Že by Hatori a cizinec byli soupeři? Nebo snad kamarádi?

Těšit se máme na dynamické počasí, které závodům přidává nepředvídatelný prvek. Náhlé lijáky, hustá mlha nebo jasné slunečné dny mění nejen vzhled herního světa, ale ovlivňují i výkony vozů. Nechybí ani koloběh dne a noci. Jízda pod rouškou tmy, v záři světel místních obchodů nebo při východu slunce bude zcela odlišným zážitkem a výzvou.

V prologu bude pouze jeden rychlý vůz, u něhož budeme postupně odemykat jeho potenciál. V JDM: Japanese Drift Master jich bude více a budeme je moci různě upravovat a vylepšovat. Mimochodem, na kartě hry najdete obrázky z plné verze.