Pokud máte ve svém srdci prázdné místo po dohrání The Witness, tak na PC Gaming Show byl odhalen jeden velmi zajímavý počin, který nese název Islands of Insight. V této hře si nejednou budete užívat nepřeberné množství hádanek, ale také jej budete prožívat společně s vašimi přáteli.

Islands of Insight sází na velký svět, kde se stanete Seekrem na cestě za dobrodružstvím. Na této pouti budete narážet na různé hádanky, které kolikrát neznají hranic a je u nich potřeba přemýšlet trošku jinak. Nicméně vývojáři ze studia Lunarch se rozhodli využít prostředí ve svůj prospěch a nabídnout hráči možnost se zastavit a pokochat se. Nezažijete v takových momentech pocit nebezpečí, nýbrž příjemný pocit, při kterém budete moci nasbírat síly na další řešení hádanek a průzkum.

Vše je tady totiž protkáno záhadami, které nebudete muset řešit sami. Tento svět můžete objevovat s vašimi přáteli a společně probádávat taje kraje. Hádanky se zdají být docela rozmanité, od interakce se starověkými ruinami až po hledání správného úhlu pohledu, abyste mohli osvětlit zastřený symbol. Jednat by se mělo o směs úkolů, od základních bloků k posunování až po prohledávání bludiště.

Vývojáři popisují titul jako logickou hru se „sdíleným světem“, což znamená, že ostatní hráči budou řešit hádanky svým vlastním tempem. Hra bude zatím vycházet pouze na PC, ale jelikož se jedná o poměrně brzké ukázky, budeme si muset na datum vydání ještě chvilku počkat.

Další novinky z PC Gaming Show 2023 naleznete zde.