IO Interactive roky pracoval na sérii Hitman, teď se věnují hře o agentovi 007. Přechod od tichého zabijáka k tajnému agentovi je velmi organický, popisuje pro GamesRadar chief development officer Véronique Lallier.

Je to tak blízko naší DNA, že to je úplně přirozená integrace. Všichni, vážně všichni si to užívají,“ říká. S ohledem na jejich minulost podle ní dává naprostý smysl, že na hře pracují právě oni. A to navzdory jejímu tvrzení, že na vývojářská studia by se neměly násilně tlačit zavedené značky. Inu, výjimka potvrzuje pravidlo, firma na novém Bondovi evidentně chce pracovat.

Lallier nešetří nadšením. „Je to velmi skvělý, velmi super projekt, jsme strašně nadšeni,“ přidává. O hře ale nemůže prozradit skoro nic. „Mohu prozradit jen, že to bude mít originální příběh. Nevzali jsme starého Bonda, kterého znáte z filmů, ani nebude vypadat jako žádný z nich,“ přibližuje. Také nemáme čekat střílečku jako GoldenEye, ačkoliv tenhle titul Lallier zbožňuje.

IO Interactive zároveň dále rozšiřuje Hitmana a pracuje na Project Fantasy. Oficiálně víme, že jde o novou značku. Tvůrci budují úplně nový svět pro online fantasy hru. Ale ani o té nemůže Lallier mluvit. Zmiňuje jen, že hráči nemají čekat temné fantasy. O něm se dříve spekulovalo.

Project 007, jak je známá nová hra o Jamesi Bondovi, byl oznámen v roce 2020, stále o něm víme ale opravdu málo. Neznáme přesné datum vydání, nejdříve to bude v roce 2025, pravděpodobně pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.