Nová hra od vývojářské společnosti Brace Yourself Games se může stát vaši novou závislostí. Industries of Titan může být přesně takovou hrou, která vás nenechá jít spát, dokud se vám víčka ve 3 ráno samovolně nezavřou. V budovatelské strategii se totiž budete snažit získat moc a území na největším měsíci planety Saturn. Vaším úkolem jako CEO celé společnosti zakládající novou civilizaci je vydělat peníze za každou cenu, a to doslova. 

To zahrnuje spoustu kroků proti moderní civilizaci, jakou známe. Můžete tak podplácet lodě převážející migranty, nutit obyvatelé sledovat reklamy na monetizačních stanicích a proměnit lidi na zaměstnance s “adaptační kapslí”. To je vcelku neškodný, zato účinný proces, kdy nastavíte tělo člověka, aby mohl pracovat bez potřeb spánku a odpočinku, dokonce i vůle dělat cokoliv jiného. No jo...účel světí prostředky. 

Kromě budování měst má Industries of Titan také bojový aspekt. Nesmíte zapomenout na tvorbu obranných jednotek a budov, protože se může stát, že na vás zaútočí rebelové či konkurenční firma. Pokud se tak stane, můžete využít mechaniky “doupě”, kdy se poškozené budovy na čas schovají do úkrytu pod zem a jsou tak chráněny před dalším poškozením. Hra v současné stavu nabízí i režim Zen, který deaktivuje útočníky, vy se tak plně můžete soustředit na budování svého města. 

Zajímavý prvek této hry je, že můžete designovat i interiér jednotlivých budov pro zvýšení jejich efektivity. Upravovat budete moci i jednotlivé válečné lodě, které přijdou do hry později. Můžete jim tak nastavit druh zbraně, přesné umístění štítů, trysky a mnohé další pro zlepšení jejich bojových statistik.

“Soubojová simulace je obrovským aspektem finální verze, na které stále pracujeme. Bohužel nebude v plném rozsahu přístupná při spuštěni Early Accessu,” říká Andy Nguyen, jeden z výkonných ředitelů společnosti. Budoucí aktualizace nabídnou loděnice a bitvy vesmírných lodí, silnice a dopravu, počasí, filtraci vzduchu, výzkumnou budovu a technologický strom, zdraví obyvatel, nemocnice, hlad a farmy.

Early Access Industries of Titan můžete již nyní najít na Epic Games Store. Pro Steam je hra plánovaná pro rok 2021. V náhledovém obrázku se také ukrývá video s pěti minutami záběrů přímo ze hry.