Když jsem 13. února 2008 poprvé stál před kamerami a oznamoval začátek herního pořadu INDIAN, nikdo nám moc nevěřil, že bychom to dotáhli nějak daleko. Internetová televize byla ve svých krušných začátcích, ale to nám dalo prostor experimentovat, hrát si, a hlavně vybudovat komunitu, pro kterou stojí tvořit obsah už více jak 15 let.

Každý den si musím připomínat, jaké mám to štěstí dělat zrovna práci v oboru herní publicistiky. Věc, která je mnohými známá jako „hraní her“, mi osobně přináší víc než jen zábavu pro volný čas. Především je to příležitost se učit pořád něco nového. Neustále zkoušet nové výzvy a hlavně: poradit si v mnohdy v šílených situacích

Za posledních 15 let se toho stalo hrozně moc a vzpomínat na všechny věci, je hodně náročné. Stalo se toho neuvěřitelně moc a je těžké se vůbec ohlédnout. Na své cestě jsme v rámci Indiana přivítali už více jak 100 různých lidí, kteří se na projektu buď podíleli, nebo mu přímo pomohli. A na internetu dokážeme už nějakou dobu oslovit přes 2 000 000 z vás každý měsíc!

Není ani pochyb o tom, že Indiana tvoří především komunita – ale zrovna tak velmi silná redakce, která dokáže nejen tvrdě pracovat, ale musí se zrovna tak vypořádat s mými výmysly. A já bych rád využil situace a všem poděkoval. Nejen skvělé a milé redakci, která tento projekt stabilně drží, ale především vám, našim divákům a čtenářům.

Dělat svobodné médium jako je Indian je opravdová výzva. Nestojí za námi žádné vydavatelství, tajný investor nebo obrovská kapitálová společnost, nýbrž tým lidí, kteří milují hry a milují se o nich bavit hodiny!

Proto je na místě především poděkovat za 15 let úžasné příležitosti, kterou nikdo nebereme jako samozřejmost. Udržet se takovou dobu v zábavním průmyslu, oslovit hned několik generací diváků a neustále inovovat stojí hodně usilí. Ale s komunitou, jakou má Indian, to jde tak nějak snadno. Jistě, občas se „porafeme“, ale na to mohu říct jen: „To je fajn!“, protože dokud se hádáme, podporujeme, smějeme se i pláčeme společně, tak nám na tom druhém záleží. 15 let. Páni. Za sebe mohu říct, jak šílené je si uvědomit, že Indiana dělám polovinu mého dosavadního života. Děkuji s veškerou pokorou.

Děkuji všem, kdo nám umožňujete se tomuto projektu věnovat. Těším se, co řeknete na všechny ty úžasné věci, které pro vás máme minimálně na dalších 15 let připravené!

PRVNÍ DÁREK: NAŠE PÍSNIČKA „PŘES NOC“

Jaké by to byly narozeniny bez dárků? Rozhodli jsme se vydat náš nový oficiální singl PŘES NOC. Vlastní písničku, která vznikla jako vedlejší projekt Fluppyho, Killera a mé maličkosti. Na písničce se podílela celá redakce, ale nejvíce musíme poděkovat Killerovi a pak Matyldě Štancelové – M&ty, kteří se rozhodli písničku vést svými hlasy. M&ty pak dokázala svým zpěvem vytvořit neuvěřitelnou atmosféru. Sama se zpěvu věnuje už dlouho a má více vlastních skladeb, které najdete třeba na Spotify nebo na jejím YouTube kanále zde.

Písnička PŘES NOC přináší pohled do našich hektických životů a co cítíme, když se nad nimi zamýšlíme. Hry nám pomáhají překonávat různé životní okamžiky. Přesto času neustále ubývá a je ho velmi málo, a tedy těžké si jej vychutnat. To však neznamená, že je to negativní věc. Jakmile si totiž uvědomíme, že jsme pány svého osudu, můžeme dokázat velké věci. Právě o uvědomění si, že můžeme „přes noc“ hrát dál, je to, co nás motivovalo písničku dokončit.

Pokud se vám líbí, můžete si ji pustit na Apple Music nebo Spotify, přímo teď na odkazu zde.

DRUHÝ DÁREK: SOUNDTRACK INDIANA

Aby toho nebylo málo, tak jsme se rozhodli vydat singl PŘES NOC v rámci Alba Indian. To už najdete rovněž na Spotify a Apple Music zde. A co v něm najdete? Od samostatně upravených dobře známých melodií Indian Showtime, 90VTEŘIN, V KAPSE a naší hlavní tematické znělce, rovněž narazíte na speciální melodie, jako: Next Up, C4 Yourself, Headline, Chronostatis, a to vše z produkce Vojty Šimana (Fluppyho), který se stará hudebně o náš pořad už celou řadu let.

Album INDIAN (Original Soundtrack) na Spotify

TŘETÍ DÁREK: MERCHANDISE

Třetím, možná poněkud nečekaným, ale přesto velmi očekávaným dárkem, je náš dlouho odkládaný Merchandise. Dnes je ten den, kdy si můžete předobjednat naše prémiové oblečení a life-style doplňky, které sami máme rádi a používáme je.

Můžete si zakoupit náš vlastní polštářek, gravírovaný hrneček, originální flašku na vodu či zápisník s propiskou. Ale zrovna tak ponožky s Indian vzorem, čepici, mikinu či tričko, a to hned v několika variantách.

Protože si vše děláme sami a staráme se také o produkci, dopravu a podporu, funguje nyní první vlna jako předobjednávková. Tedy dnes už si lze začít objednávat – ale budeme vyrábět jen limitovaný počet kusů a jen nyní. Těžko zatím odhadovat, jak dlouho náš obchod poběží, ale čas na objednávky máte do 15. března, kdy půjdou do výroby první naše produkty.

Náš obchod běží na realmerch.cz, alternativně můžete použít realmerch.store – název vyvozujeme jako zkráceninu Realm a Merch. Protože se naše společnost jmenuje MediaRealms. Přišlo nám to jako chytrý název! A co víc? Je to vážně REAL MERCH, chápete?! Ha, ha!

MÁME TOHO PLNO, CO CHYSTÁME

Určitě nám ani zdaleka nedochází dech! Máme pro vás v nadcházejících týdnech skvělé formáty a novinky. Kromě již zmíněného ukončení hodnocení čísly, také začíná nová série 90VTEŘIN, vrací se pravidelně SHOWTIME a připravujeme další ročníky: Czech & Slovak Direct Showcase a ČESKÁ HRA ROKU 2022. Je na co se těšit!

Tak vzhůru slavit! I když to vypadá, že je to jen náš svátek, pravdou je, že udržet takový projekt v chodu rozhodně zaslouží oslavit se všemi v komunitě.

Díky za skvělých a výjimečných 15 let!