Americká právnická firma, která vede žalobu proti společnosti Nintendo, prošetřuje hromadné žaloby vztahující se k driftování analogových páček bezdrátového ovladače DualSense pro PlayStation 5 od Sony.

Problém s poruchou analogů se měl objevit hned po premiéře konzole, v listopadu/novembri a prosinci/decembri. Hráči se snaží najít řešení problému na fórech, kde sdílejí své zkušenosti. Například na GameFAQs najdeme devět vláken věnované driftujícím analogům u DualSense. Podobné je to na Redditu, kde se hráči ptají, co se děje s jejich ovladači.

U některých majitelů PS5 se měl problém objevit pár týdnů po používání ovladače DualSense. Není tak divu, že jsou touto chybou překvapeni. Nikdo nečekal problémy s páčkami tak brzy. Ve hrách se projevují svévolným pohybem postaviček, případně se vám může obraz točit, což je hodně nepříjemné.

Zdá se, že právnická firma Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP opět využívá situace a zřídila stránku s dotazníkem, kde mohou majitelé PS5 hlásit problémy s driftujícími analogy. Vypadá to, že se společnost připravuje na podání hromadné žaloby. Stejně začal případ problému s driftujícími analogy ovladače Joy-Con pro Switch. Tuhle žalobu bude prošetřovat soud. Nintendo mezitím mění hráčům vadné kusy za nové, bude ale muset vše vysvětlit Evropské unii. Má se za to, že ta by mohla žádat japonskou společnost o opravu, Nintendo by tedy muselo přepracovat svůj návrh Joy-Conů. Něco podobného může čekat i Sony.

Přečtěte si také: Nedostatek PS5 a Xbox Series X/S může trvat mnohem déle

Záruka PlayStation 5 samozřejmě pokrývá problémy s analogy. Jeden uživatel na internetu hlásí, že mu má Sony poslat speciální krabici, do které má dát DualSense a na své náklady ho poslat na příslušnou adresu. Po opravě DualSense mu má Sony uhradit náklady spojené s poštovným.

Nedávný patent naznačuje, že společnost Sony může vylepšit DualSense, ačkoliv patent nenasvědčuje změně v designu analogových páček. Setkali jste se u DualSense s driftujícími analogy? Mezitím spousta hráčů čeká, až bude PS5 opět v prodeji. Po celém světě je nedostatek kusů a vypadá to, že situace se jen tak nezlepší - více jsme napsali zde.