Komunikační služba Discord bezesporu nabízí největší množství funkcí ve své aplikaci pro PC, nicméně její vývojáři neustále spolupracují se Sony a Microsoftem, aby přinesli co nejvíce možností také majitelům herních konzolí PlayStation a Xbox. Právě druhá zmíněná platforma se brzy dočká jedné z nejžádanějších vychytávek.

Jestliže chcete přátelům v hlasové místnosti na Discordu ukázat fígl ve hře nebo čistě jen to, jak rychle umíte porazit nejtěžšího bosse, není nic snazšího než zapnout sdílení obrazovky či konkrétního okna. Navíc se nejedná o bůhvíjak velkou přítěž pro váš hardware. Zatímco na PC a mobilních zařízeních již streamování funguje dlouho, do aplikace pro Xbox se dostane teprve nyní. Konečně!

Discord tuto novinku, která se týká všech majitelů konzolí Xbox One a Xbox Series X/S, ohlásil prostřednictvím blogového příspěvku a demonstroval, jak je celý proces jednoduchý. Jakmile aplikaci Discord propojíte s Xbox účtem, budete se moct připojit do hlasového kanálu na serveru a zahájit streamování aktuálně hraného titulu jedním kliknutím přes tlačítko „Stream your game“ (přenášet vaši hru).

Pakliže si přejete streamovat hru z Xboxu přátelům v soukromém hovoru, proces bude o něco složitější, ale přesto nepůjde o žádný velký oříšek. Bohatě postačí připojit se k hovoru z mobilního zařízení nebo PC aplikace, využít tlačítko „Transfer to Xbox“ (přenést do Xboxu) a poté, co se vám konverzace zpřístupní v konzolové nabídce, budete moct využít pro streamování stejné tlačítko jako na serverech.

Funkce se zatím rozšíří pouze k členům testovacího programu Xbox Insider, ale později se stane dostupnou všem. Vývojáři navíc lákají na další novinky pro hráče na Xboxu, které se dostaví ještě v letošním roce.