Vikinský survival Valheim vyšel před měsícem v předběžném přístupu na Steamu. Přesto hráči dokážou vytvořit z omezených možností (a díky modifikacím) úžasné budovy, které se netýkají skandinávské architektury. Podařilo se jim postavit Millennium Falcon ze dřeva, Sauronovu pevnost, zoologickou zahradu nebo funkční sluneční hodiny.

Přečtěte si také: Monstrum jménem Valheim se nezastavuje. Hra už má přes 4 miliony hráčů

První neobvyklou budovou ve Valheimu je dřevěná verze hvězdné lodi Millennium Falcon ze sci-fi ságy Star Wars. Tvůrce věnoval čas nejen vzhledu zvenčí, ale také interiéru a funkčním prvkům. Další se rozhodl vytvořit dřevěnou USS Enterprise ze Star Treku.

Další velkolepou budovu si může stáhnout každý a přenést do svého světa Valheimu. Pokud se vám líbí Pán prstenů, tak vás jistě zaujme Sauronova pevnost známá jako Barad-dûr. Ta byla vyrobena převážně z kamene, včetně Sauronova okna na vrcholu věže. Stáhnout si ji můžete z Nexus Mods.

Věž Saurona není jediným fascinujícím projektem ve Valheimu, který zaujme příznivce Pána prstenů. Je to také obrovský hrad inspirovaný Minasem Tirithem, hlavním městem Gondoru.

Zajímá vás, co jsme mysleli tou zoologickou zahradou? Tak to se podívejte níže. Jeden hráč se rozhodl bránit svůj dům, vykopal jámu a uvěznil do ní nebezpečného trolla a do obrovského akvária mořského hada.

Jak se sami můžete přesvědčit, v severském světě není problém postavit japonskou architekturu. Teď je otázkou, zda půjde změnit svého hrdinu na samuraje s katanou. Tu budete nejspíš hledat marně.

Chcete vědět, kolik je přibližně hodin? Ukážou vám to funkční sluneční hodiny. Ukazují přibližný čas.

Poslední projekty, na které se podíváme, je čarodějova věž s promyšleným designem pokojů, a roubený kostel.