Je to teprve rok, co jsme pro vás recenzovali exkluzivitu pro PlayStation 4. A nyní vám můžeme oznámit neuvěřitelný milník. Mluvíme zde o hře nesoucí název Horizon Zero Dawn. V recenzi od nás obdržela neskutečný plný počet bodů. A to více méně souvisí i s následující zprávou.

Téměř rok od vydání hra překročila hranici 7,6 milionů prodaných kusů. To znamená, že Horizon je nejúspěšnější exkluzivní titul pro PlayStation. Není se čemu divit. Hra získávala ovace ze všech stran už od vydání, a to jak od hráčů, tak od herních kritiků. To vše je důkaz, že vývojáři z Guerrilla Games odvedli opravdu fantastickou práci. Sami zkuste posoudit, jak zpracovali prostředí hry, postavy a samotný příběh.

I samotné vývojáře zaskočily čísla prodeje. Jak řekl sám generální ředitel a spoluzakladatel Guerrilla Games, Hermen Hulst: „S hrou Horizon Zero Dawn jsme měli velké ambice a s blížícím se termínem jejího vydání jsme si stále intenzivněji uvědomovali, že hráčská komunita tento titul netrpělivě očekává. Výsledky prodejnosti však i tak předstihly všechny naše představy a očekávání.

Doufejme tedy, že se dočkáme i dalších počinů ze světa Horiznu. Dále nám můžete pod článek napsat, zdali jste hru hrály, nebo vyzkoušeli i DLC The Frozen Wilds. Případně můžete zhlédnou již zmíněnou recenzi.