Od roku 2019 uvalily Spojené státy sankce na Huawei, ten tehdy vlastnil Honor. Regulace vazeb amerických firem a investorů na Huawei znamenala mimo jiné i konec Google služeb na jejich zařízeních. Firma zažila velký pokles prodejů a kvůli regulacím prodala Honor tak, aby se na něj nevztahovala omezení.

Honor View 40 je nová vlajková loď se vším všudy, za desetibitovou barevnou hloubku a rozlišení 2676 na 1236 se určitě nemusí stydět.

Přečtěte si také: Huawei v Číně otevřel dechberoucí vlajkovou prodejnu. Spojuje umění s technologiemi a má i zónu pro mazlíčky

Kromě výše citovaného rozlišení a barevné hloubky přinese nejlepší varianta 8 GB mezipaměti a 128 GB paměti. Tři senzory na zádech telefonu - kromě hlavního 50MP senzoru je zde širokoúhlá a makro kamera. Display má frekvenci 120 Hz a čtyřtisícmiliampérová baterie podporuje rychlonabíjení 66 W. Kvůli specifikacím tu ale nejsme.

Telefon byl zatím představen pouze na čínském trhu. Nevíme tak, jestli na globální trh (pokud vůbec) přijde s Google službami, jelikož telefony v Číně běžně tyto služby nenabízejí.

Nejlepší verze telefonu Honor View 40 (zkráceně V40) bude v Číně k dostání za v přepočtu asi 13,5 tisíce korun, což není na jeho specifikace špatná cena. Ještě jednou je ale nutné konstatovat, že telefon se možná na globální trh vůbec nepodívá.

V nedávné době se mezi sankcionované firmy dostalo i Xiaomi. To ale není postihnuto stejnými sankcemi jako Huawei, a tak neočekává výrazné poklesy v prodejích. Je ale možné, že nakonec sankce dopadnou i na Xiaomi, které by např. nemohlo do zařízení instalovat procesory americké firmy Qualcomm. S novým prezidentem se ale politika může změnit.