Inzerce: Tento článek vznikl v rámci spolupráce s SteelSeries a CZC.cz.

Dárky na poslední chvíli lze řešit různými způsoby. My pro vás máme výběr kvalitních herních periférií, které jsou nejen se zajímavou cenou nyní před Vánoci, ale zároveň se jedná o nekompromisní hráčské vybavení, které jednoduše pokryjí hlavu i ruce. Tím samozřejmě máme na mysli headsety, myše a klávesnice.

Kdo slyší, vyhrává

Před nedávnem jsme pro vás testovali sluchátka SteelSeries Arctis 1, která nabízí opravdu výjimečnou kvalitu zvuku za dobrý peníz. Taková sluchátka se hodí v případě, kdy vám nevadí propojovací konektor jack a nehledáte žádné speciální funkce. V sérii jsou ale i headsety vyšší řady. Například SteelSeries Arctis 5 už mají USB zvukovou kartu s jackovým adaptérem, takže lze v pohodě taková sluchátka připojit nejen k notebooku, integrované zvukové kartě, ale třeba i k přiložené USB zvukové kartě, která aktivuje prostorový zvuk 7.1. A to se stále bavíme o ceně sluchátek do 2000,- Kč.

Další výhodou takových sluchátek je poté možnost zasunutí mikrofonu, aby nepřekážel. Ale zrovna tak ultralehký design. A samozřejmě nesmí chybět RGB osvětlení, které je plně konfigurovatelné. Více o sérii Arctis najdete třeba v našem hardwarovém testu nebo na tomto odkazu.

Nejen zvukem hráč je živ, jde i o pohyb rukou

SteelSeries má dlouhou tradici i co se týče počítačových myší. V nabídce je řada dostupných variant, jako třeba RIVAL, kde se cena následně stupňuje. Zajímavější je pro to stálice pro pro-gamery i negamery: počítačová myš SteelSeries Sensei Ten.

Tahle myš má oproti jiným vysoce kvalitní mechanické spínače, které garantují dlouhou životnost. Důležitá je konzistentní odezva kliku i po tisících opakování. A ještě k tomu nechybí kupa speciálních nastavení. Více jsme opět rozebrali v našem hardwarovém testu nebo se můžete podívat na tomto odkazu na více informací.

Když už máte myš, zbývá vyřešit klávesnici

Poslední naší zastávku věnujeme klávesnicím. A to hned dvojici, která se na první pohled moc neliší, ale nabízí každá něco trochu jiného. Mechanická herní klávesnice SteelSeries Apex 7 nabízí opravdu pevnou hliníkovou konstrukci a především odolné mechanické spínače s RGB podsvícením kláves. Kompletně konfigurovatelné klávesy se přizpůsobí každému hráčskému stylu. Od různých maker až po nastavení barev pro každou klávesu zvlášť, Apex 7 je zde pro všechny, co chtějí mít hru pevně ve svých rukách.

Mechanické spínače dovolují přesnější stisk kláves. Sice jsou klávesnice takového charakteru trochu dražší, ale zase se lépe udržují od nečistot, nabízí zvýšení přesnosti stisku a hlavně je jejich životnost daleko delší, takže se investice vyplatí hlavně v případě, kdy klávesnici používate denně. Pokud však chcete zajít ještě o krok dál, můžete vyzkoušet Apex Pro. Ta se na první pohled od Apex 7 neliší, ale opak je pravdou. U Apex Pro může být každé tlačítko může nastaveno tak, aby vyhovovalo vaší preferované úrovni citlivosti, ať už je to pro hry, práci nebo cokoliv jiného. Mechanické spínače OmniPoint se mohou pochlubit životností až 100 milionů stisků. Integrovaný OLED displej průběžně zobrazuje užitečné informace pro úpravu nastavení, změnu profilů a zobrazení aktualizací.

Nevybrali jste si?

SteelSeries nabízí celou řadu produktů. My jsme se rozhodli zde vyjmenovat takzvané "vlajkové lodě" SteelSeries, ale určitě se můžete podívat na celý dostupný repertoár hardwaru. V každém případě ale můžete už i z našich hardware testů vědět, že SteelSeries nabízí zajímavý poměr mezi výkonem jednotlivých produktů, tak i ceny. Máte zkušenosti se SteelSeries? Klidně se s námi podělte o názory v komentářích.