Sony přichází s velkou změnou hlavního menu PlayStationu 5. Projde vylepšením s cílem umožnit hráčům si obrazovku upravit podle svého. Hlavní novinkou je takzvaná Welcome Hub.

„Zavádíme nový personalizovaný prostor v hlavní nabídce systému PS5 s názvem Welcome Hub," informuje Sony. Hráči si budou moci hlavní nabídku vyplnit celou řadou widgetů s vlastním pozadím. Na výběr bude celá řada návrhů, včetně některých se zajímavými animovanými efekty. Když se vám žádný nebude líbit, vyberete si snímek z vlastní galerie.

Co se widgetů týče, tak na hlavní obrazovku si můžete přidat ukazatel výdrže baterie svého příslušenství, online přátele, trofeje, místo na disku a další widgety. U nich můžete také měnit velikost, abyste vše měli podle svého.

Další novinkou je Party Share. Ta usnadní pozvání přátel do skupiny pomocí generování odkazů a QR kódů. Ze začátku budou pozvánky odesílány pouze z konzole. Časem i prostřednictvím mobilní aplikace.

Tyhle novinky jsou od dnešního dne dostupné pro americké hráče na PS5. Aktualizace má 1,293 GB. Pro ostatní bude k dispozici během několika příštích týdnů.

Kromě toho se dnes globálně zavádějí nové funkce, které byly testovány. Mezi nimi jsou personalizované 3D zvukové profily pro sluchátka a špunty, možnost povolit vzdálené přehrávání pro jednotlivé uživatel a adaptivní nabíjení pro váš ovladač (určeno pro PS5 Slim a v budoucnu pro PS5 Pro).