Hráči touží po pořádné akční real-time strategii ve stylu StarCraftu od bývalých zaměstnanců Blizzardu, kteří milují žánr RTS, ale pod Activisionem nedostali možnost pracovat na pokračování StarCraftu, případně Warcraftu. Přitom hlad po novém StarCraftu je opravdu velký. Dokládá to crowdfunding na hru Stormgate. Na Kickstarteru se velmi rychle vybralo více než 1,1 milionu dolarů. Do konce kampaně zbývá 55 dnů.

Vývojáři ze studia Frost Giant peníze navíc ani nepotřebují, na vývoj peníze mají. Kampaň na Kickstarteru je spíše reakcí na přání fanoušků, aby hra byla rozšířena. Každopádně, u příležitosti The Game Awards 2023 připravili tvůrci nový trailer, který poodhaluje příběh a hratelnost. Jak můžete vidět, bude nutné sbírat suroviny, rozšiřovat základnu, cvičit a vylepšovat jednotky a bojovat.

Navíc jsme se dozvěděli, že během letošního léta bude spuštěna předběžná verze na Steamu. Plná verze Stormgate bude free-to-play s placeným obsahem, jenž neovlivní hratelnost. Navzdory bezplatnému modelu zahrne hra příběhové mise. Děj začíná stovky let v budoucnosti poté, co se ze Stormgate vyvalili mimozemští útočníci, kteří pekelně toužili po tom, aby tuto planetu přijali za svou, a způsobili konec světa, jak jsme ho znali. Přesto lidstvo přežilo. Nyní se démoni vracejí, aby znovu rozpoutali spoušť, ochránci Země musejí sebrat odvahu, nasednou do svých mechů a zachránit svět. Vše doplní kooperace pro tři hráče proti umělé inteligencí, bitvy jeden na jednoho nebo tři na tři a editor.