Rok draka je v plném proudu a Blizzard nečekaně oznámil další balanční změny v jejich hře Hearthstone. Nejenom že se rozloučíme se dvěma kartami, co jsou tu již od počátku hry a tudíž patří mezi classic set, ale hlavně nám přibude 10 zbrusu nových karet jako náhrada za karty, co už svoje místo v Hall of Fame našly. 

Jestli nevíte, co to Hall of Fame je, jedná se karty, které se rozhodl Blizzard kvůli balanci a udržení nějaké mety odstranit z klasické kolekce karet a přesunout je na wild formát, kde se můžete potkat se všemi kartami, co kdy hra viděla. 

Rozloučit se budeme muset s kartou pro Priesta a tou je Mind Blast, který dával za 2 many 5 damage do protivníka. Tato karta se hlavně hrála za dob, kdy se do hry podívali Lich King hrdinové a s tím přišel i Shadow Priest, který doslova lámal metu. 

Druhou kartou, se kterou se budeme muset rozloučit na standartu, je Vanish, karta pro rogunu za 6 many, která vracela všechny miniony oběma hráčům do ruky. Roguna je momentálně jedna z nejhranějších class na metě a je pravda, že nějaký zásah potřebovala, ale tohle nikdo nečekal. 

Jak se classy se změnami poperou, si budeme muset počkat až na průběh ve hře.

 To by ale nebylo nic neobvyklého u Blizzardu (přesouvání karet do wildu v půlce sezóny), ale druhou velkou změnou je přidání deseti nových karet, které se budou dát získat v classic balíčcích

Mezi novinkami jsou i dvě legendární karty, které dle mého názoru na metě ze začátku určitě uvidíme, a hráči je určitě budou chtít zkoušet. Zda nové karty na nové metě uvidíme, je zatím ve hvězdách. Ale rozhodně jde vidět, že Blizzard se o hru stará a snaží hru v vybalancovat, jak jen to jde.